15 Şubat 2023 Çarşamba

"Thank you Madonna!"



Madonna’dan deprem paylaşımı: Ahbap’a bağış istedi

Dünyaca ünlü pop yıldızı Madonna, yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli depremler için rock müzisyeni  Haluk Levent’in kurduğu yardım kuruluşu Ahbap’a bağış iştedi.

 Madonna, Instagram hesabından yaptığı depremlerle ilgili paylaşımında şunları yazdı: “Herkes Sevgililer Günü’nde aşktan bahsediyor!! Hadi, bu büyük depremde büyük kayıp ve yıkım yaşayan Türkiye ve Suriye’ye tüm sevgimizi ve şifa enerjimizi gönderelim. 33 bin 181 kişi öldü. Pek çok kişi orada evlerini ve işlerini kaybetti, sevdiklerinden bahsetmiyorum bile. Tüm şehirler silindi. Çok üzücü! Bağış yapmak için en iyi yer—- ahbap.org”

 Bu paylaşıma cevap olarak Haluk Levent, sosyal medya hesabından "Thank you Madonna!" diyerek teşekkür etti. 




Dünyaca ünlü bir çok sanatçı, müzisyen sporcu aynı zamanda yardım kampanyalarına destek verir. Hatta bir çoğu bununla kalmaz bu tip organizasyonları bizzat kurarlar. Müzik dünyasındaki örnekleri yazmanın dışında bizim çok meraklı olduğumuz futbolun devlerinin bu konuda yaptıklarını yazsak buraya sığmaz. Ama nedendir bilinmez bizde bu çabalardan hemen kuşku duyulur. Haluk Levent de bundan nasibini alıyor .

Haluk Levent bu yardımları bugün yapmaya başlamadı. Bildiğim kadarıyla yirmi yıldır bu tip yardımları sessiz sedasız yapıyor. Birileri kalkıp, "bunları kendi reklamı için yapıyor." diyebilir. Ordan oraya koşturan bir adam yaraya merhem oluyorsa bende derim ki, keşke diğer ünlü isimler de bu işi yapsa... 

Şimdi Madonna'dan gelen destek mesajı herkesi şaşırttı. Evet Madonna bir pop yıldızı, bir çoğumuz için eğlence sektörünün imajlarından biri. Açıkcası eskiden ben de böyle düşünürdüm. Ne zamanki onunla ilgili bir belgeseli izlediğimde bu yargım değişti. Sahnede konsere birlikte çıktığı dansçılarından birine bile toz kondurmayan bu isim, sahnede yaptığı kareografinin muhafazakar çevrelerden tepki alması sonucu Kanada'da vereceği konser öncesi polislerin gelip o dans bölümünü yaparsa gözaltına alınacağının bildirilmesine rağmen buna uymamıştı. Sadece bu dik duruş değil, entelektüel bakışı ile de farklı biri olduğunu geç de olsa anlayacaktım. 

Madonna'nın yaşadığımız deprem için yaptığı yardım çağrısında kullandığı görsel de anlamlı. Fotografta yıkılmış bir bina ve yıkılmayan bir duvarında dimdik duran bir Atatürk resmi. 



İster reklam deyin ister pop yıldızı deyin bu isimler dünyanın ilgisini depremde zarar gören insanlara çekerek, destek sağlıyor. Onlara teşekkür etmeliyiz.


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...