13 Şubat 2023 Pazartesi

Doğan Sakin'in Mirası ... Yeni bir Kramp albümü



 Bu öğlen Doğan'a son görevimizi yapmak için gittik. Orada Kramp'ın davulcusu İdris (Tubcil) ile karşılaştım ve onu iyi görmek beni sevindirdi. Annesinin rahatsızlığı döneminde biraz yıpranmış görmüştüm ama şimdi iyi bulmak güzeldi. Tabi ardından Ahmet Karaferya ve Kronik Özer'le de kucaklaştık. Güven (Erkin Erkal) ve Remix İhsan ile son yolculuk için oradaydık. Orada bahsi geçmesi gereken bir isim daha vardı ve onu bilerek sona bıraktı. Bu kişi Anıl'dı ve Doğan'ın yapmak istediği şeyi başardığını ondan öğrenecektim.

Doğan'ın ölümü üzerine yazdığım ilk yazıda, son görüşmemizde bahsettiği yeni bir albüm kaydını söylemiş ve "Keşke bunu bitirse" diye eklemiştim. Genç müzik insanı Anıl ile birlikte bu kayıtları bitirmişler. Anıl hem vokalleri üstlenmiş hem de prodüktörlüğü yapmış. Rahmetli Solak Orhan'ın abisi Kramp'ın yeni basçısı olarak kayıtlarda yerini almış.  Davullarda da tabiki İdris bulunmakta. 

Yani sevgili Doğan dediğini gerçekleştirerek bize bir miras bırakarak aramızdan ayrıldı. Anıl'dan öğrendiğime göre Doğan hayattayken bu kayıtları Ada Müziğe vermiş ve anlaşma imzalanmış. 

Yarım asırlık dostum Doğan gene yaptın yapacağını ve beni mahçup ettin. Ama bu mahcubiyet öyle güzel ki. Yarım kalmadı ya be Doğan! Helal olsun ve Can Baba'nın dediği gibi, "Aşkolsun".

Sözün özü Kramp yeni bir albümle geliyor! Hem de gitarlarda Doğan var. 

Işıklar İçinde Uyu can dostum Doğan.

Aptulika



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...