25 Temmuz 2022 Pazartesi

Steve Morse'a vefa borcum...



Steve Morse'un Deep Purple'dan ayrıldığı haberini dün yayınlamıştım. Karısı'nın kanser hastalığının ciddi boyutlara ulaşması sonucu bu kararı alan gitarist, Deep Purple'a 1994 yılında katılmıştı. Ben her ne kadar ona hala Deep Purple'ın yeni gitaristi diye baksam da grupla birlikteliği tamı tamına 28 yıl olmuş. Bununla da kalmıyor Deep Purple'ın sekiz stüdyo albümünde de yer almış.  Bu arada haberi hazırlarken Morse'un 67 yaşında olduğunu öğrendiğimde de şaşıracaktım. Oysa ben onu 39 yaşında olduğunu sanıyordum...yani Deep Puple'a girdiği dönemdeki yaşında kaldığını düşünüyordum.  Hadi itiraf edeyim, Deep Purple'da gitarda Ritchie Blackmore'a alışmış olduğum için Morse'u böylesi dondurmuştum. Oysa şimdi bakıyorum da ilk izlediğim İstanbul konserinde de Steve Morse vardı. 28 yıla damgasını vuran sekiz albümde de Deep Purple efsanesini sürdüren gitarist de oydu. 

Benim için hep genç kalan Steve Morse  böylesi anlamlı bir vedayla ayrılacaktı. 

Şimdi bana düşen de hayatım boyunca en sevdiğim gruplardan biri olan Deep Purple'ın son 28 yılına damgasını vuran bu güzel insana vefa borcumu ödemekti.  Bir çizimle de olsa bu vefa borcumu ödeyeyim dedim. 

Bu çizimde ona benzetememiş ya da güzel simasını verememiş olabilirim ama onun gitarıyla nefis sololarını atarken yüzünün aldığı güzelim şekli vermek istedim. Onun güzelim sololarını çok özleyeceğiz, buna eminim. 

 Aptulika


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...