24 Temmuz 2022 Pazar

Steve Morse Deep Purple'ın gitaristliğinden ayrıldı.



Karısı Janine'in  kanser olması sebebiyle Deep Purple'daki gitaristliğine ara veren Steve Morse, yokluğunu kalıcı hale getirerek gruptan ayrıldığını bildirdi. Usta gitarist bu kararını  kanserle mücadele eden karısı Janine'e yardım etmeye odaklanabilmek için aldığını da açıkladı. 

 28 yıldır Deep Purple'ın gitaristliğini üstlenen Steve Morse, 2021 'in sonuna doğru grubun Almanya turnesine karısının rahatsızlığı sebebiyle ara vermek zorunda kalmıştı. Aradan geçen bu sürede  rahatsızlığın dördüncü evreye gelmesi sonucu agresif kanser ve kemoterapi tedavisi sebebiyle karısının yanında olması gereken Morse,  Deep Purple'dan ayrıldığını açıkladı. Facebook üzerinden yaptığı açıklamada Steve Morse, " İkimiz de şovlarda olmayı özlüyoruz, ancak evde işler hızla değişebileceğinden uzun veya uzak turlara katılamadım. Bu sürede bir mucize olacağını umuyordum ve grubun konuk bir gitaristle devam etmesini önerdim. Ancak geçen bu sürede işler iyi gitmedi ve bu kararı aldım."  diye yazarak durumu özetledi. 



Steve Morse'un karısının rahatsızlığı sebebiyle yanında destek olmak niçin aldığı bu karar Deep Purple elemanları tarafından da takdirle karşılandı. Deep Purple'ın efsanevi vokalisti Ian Gillan, Morse'un müzisyenliğine ve bu yüce davranışına övgüde bulunduktan sonra şunları söyleyecekti:  "Şu anda çok zor günler  yaşıyor ama bununla cesurca mücadele ediyor ve karısının yanında  elinden gelenin en iyisini yapıyor; hepimiz onun bu bağlılığına hayranız; o hayatı boyunca güçlü bir aile babası oldu. "  

 Basçı Roger Glover , "O özlenecek ama dostluğumuz devam edecek. ... Janine'in ona şimdi ihtiyacı var ve en iyi dileklerim ve düşüncelerim onlara iletiliyorum." dedi. Davulcu Ian Paice şunları ekledi: "Burada önemli bir gerçek var ve o da 'aile önce gelir.' Steve, karısı Janine'in sağlık durumuyla bu gerçeğe bağlı kalıyor. Onu özleyeceğiz." Airey'nin Morse'a mesajı şuydu: "Yeteneğinizi ve müziğinizi yok etmenin bundan çok daha fazlasını alacağını biliyorum, bu yüzden umarım sizi yolda tek parça halinde görürüz."

 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...