31 Ekim 2019 Perşembe

"Cem Karaca'dan Zappa'ya" sergisi son 10 gün



Şimdi serginin son çeyreğine girdik ve yeni bir 10 gün başlıyor ve ben gene oradayım... sergi devam etmiyor bence yeniden başlıyor. Açıkcası 11 Kasım'da da sergiyi kapattığımızda bitmeyecek, bu sergiyi kitap haline getirmenin peşine düşeceğim. 






"Cem Karaca'dan Zappa'ya" sergimin son on gününe girdik. Açıkcası benim için sergi her gün yeni başlıyormuş gibi. Sergi başladığından beri her gün orada bulunmaya gayret ettim. Saat 12.00'den 18.30'a kadar orada bulunmaya gayret ettiysem de kimi zaman saat 11.00'de gelen arkadaşlar oldu ve onlarla karşılaşamadığım için üzüldüm. Olanak olsa eve gitmez orada yatar kalkardım da hani. Bu benim için önemliydi ve doğrusunun da böyle olduğunu oraya gelen beni dergilerden takip etmiş olan okurlarla karşılaşarak anladığım gibi beni hiç bilmeyen gençlerle de orada tanıştım. Bir de tabi en güzeli on yıllardır (hatta 20 ya da 30 yıldır) görmediğim dostlarla da orada buluştum. Şimdi serginin son çeyreğine girdik ve yeni bir 10 gün başlıyor ve ben gene oradayım... sergi devam etmiyor bence yeniden başlıyor. Açıkcası 11 Kasım'da da sergiyi kapattığımızda bitmeyecek, bu sergiyi kitap haline getirmenin peşine düşeceğim. 
Bütün bunlar olurken radyo programlarına konuk oldum ve iki de TV röportajı yapıldı. O koşuşturma içinde buradaki  yazıları aksattım ama Görme Biçimleri devam etti. Açıkcası Görme Biçimleri'ne yeterli hazırlığı yapamayacağım diye korkarken tam tersi oldu ve en görkemli iki tanesini yaptık. Hele o iki Görme Biçimi'nde izleyenler arasında Cenk Ünnü, Alpay Salt, Ogün Sanlısoy gibi dostlarımı görüp hasret gidermek ayrı keyifti doğrusu. Bu isimler arasında Vecdi Yücalan'ı nasıl unuturum, o zatem en başından beri Görme Biçimleri'ne destek verdi ve orada bulundu. Vecdi bu etkinliğe konuk oldu ve bir rock müzisyenin "Objektif"inden sanat yapıtlarını inceleyip sohbet ettik.  Bundan sonraki Görme Biçimleri'nde konuklara da yer vereceğiz. 
"Cem Karaca'dan Zappa'ya" sergisi bittikten sonra da devam edeceğini söylemiştim. Rock çizimlerinden oluşan bir kitap hazırlama hayalinin peşine düşeceğim ama hayalin ötesinde gerçeğe dönenlerde var: Radyo programı. Uzun bir ayrılıktan sonra radyoya dönüyorum. Her şey tam netleşince sizlerle paylaşacağım. 
Serginin ardından kitap hayali, gerçeğe dönüşecek radyo programı, Görme Biçimleri devam edecek ve bir başka hayalim de bir çizim atölyesi oluşturmak olacak. Çizim atölyesi ile her yaştan gençlerle desen, çizim, karikatür üzerine çalışmalar yapmak. Bu atölyenin hedefinde de katılımcılarla sergiler yapmak, internetten blog biçiminde dergi oluşturmak ve daha başka iletişim yollarını açmak olabilir. ( Çizim Atölyesi ile ilgili katılmak isteyenler bana bluesperisan@gmail.com  adresinden yazabilir)
Bunlarla bitiyor mu? Tabi ki hayır daha şimdiden bir yıl sonra açacağım serginin konseptini  oluşturdum bile ve hemencecik ona çalışmaya başlayacağım. 
Evet bu arada sergim 11 Kasım'a kadar sürecek ve önümüzdeki 10 günde hepinizi bekliyorum. 
APTULİKA




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...