18 Ağustos 2024 Pazar

Nokta!






 Great White'ın vokalisti Jack Russell'i bu hafta kaybettik. Bu grubu ve (Tabiki) efsanevi vokalistini çok severdim. Ama bir tartışmadır başlayıverdi, yok "Hair Metal"di, yok "Glam"di, yok hard rock'dı, diye. 

Bu grubu ve tabi ki vokalistini sevenler inatla bu grubun hair metal olmadığını, harbi hard rock olduğunu söylüyorlardı. Çok bilmiş bazı kanaat önderleri ise, bu grubun sarı saçlı olduğu için "hair metal" olduğunu inatla savunuyorlardı. Hatta bir kısmı makyaj yaptıklarını söyleyerek "Glam" olduklarında ısrarla direniyorlardı. 

Bütün bunlara karşı benim canım ciğerim bu grubu sevenler hemen , "yok bu grup bal gibi hard rock yapıyor." diye savunuya geçiyorlardı. 

Diyelim bu grup sarışın ve kelimenin tam anlamıyla "Saç Rock" yapıyor olsun... ya da makyaj malzemeleriyle boya küpüne dönen bir "Glam" grubu olsun... ne fark eder. Bu arada Alice Cooper, Peter Gabriel, King Diamond,  Kiss ve daha niceleri de Glam müzisyenleridir. 

İster Glam, ister Hair metal ya da rock isterse de harbi hard rock ya da her ne halt ise önemi yok. Tek bildiğim Great White iyi müzik yapar ve Jack Russell unutulmaz, harika ve özgün vokalisttir. 

Nokta!


Aptulika

(Sıradan bir Great White dinleyicisi) 




 



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...