10 Ekim 2022 Pazartesi

Kirk Hammett, Journey konserine konuk olunca...



Geçtiğimiz Perşembe gecesi ( 6 Ekim 2022) Journey'in Hawaii konserinde inanılmaz bir sürpriz olacaktı. Journey tam "Wheel in the Sky" şarkısına gireceği sırada Neal Schon sahneye başka bir gitaristi konuk olarak çağıracaktı. Bu konuk gitarist Metallica'dan Kirk Hammett  idi ve  Journey'in "Wheel in the Sky" parçasını birlikte seslendireceklerdi. Sadece bununla kalsa iyi ara vermeden grup bu sefer de Metallica'nın "Enter Sandman"ini Hammett'in konukluğuyla yorumlayacaktı.   

 Konserden bir gün sonra Journey'in gitaristi Neal Schon, Cuma sabahı Twitter'da "Dün gece Hawaii'deki konserimizde Metallica'dan Kirk Hammett ile harika vakit geçirdim"diye duygularını paylaşacaktı .


 Aşağıdaki videodan Kirk Hammett'in katıldığı anı izleyebilirsiniz: 




 Bu Haberden Sonra Kısa bir Analiz.

Uzunca bir süredir Kirk Hammett'ın yeni bir şeyler yapmak istediğini tahmin ediyorum. Bu yılın başında çıkardığı solo albüm... Ve galiba şu sıralarda da yeni bir film müziği üzerine çalışıyor. Açıkcası yeni bir şeyler yapmak istiyor... Sadece o mu, açıkcası bende dinleyici olarak onu dinlemek istiyorum.

Kirk Hammett, bir iki ay önce verdiği bir röportajda, Metallica'nın uzun aralarla albüm yapmasından sıkıldığını ima etmişti. Gitaristin sadece üstteki haberde yer alan Journey konserine konuk olması değil, benim şimdi hatırladığım John Mayall anma konserinde de yer aldığı güzel örneklerden biridir.

Bir çok okuyucu ve dinleyici bana kızacak ama Metallica'nın ilk dört albümü ve "Garage Days"leri dışında bende heyecan uyandıracak bir yanı kalmadı. Konserler muhteşem ama bir şey eksik. Bu arada benim o eksik dediğim şey tamam olursa da grubun konserlerine giden sayısı o dört albümün yapıldığı yıllardaki kadar kalır. Yani kapitalizm böyle bir şey... Metallica bir dev organizasyon ve o devi oluşturan kahramanlar o dev çarkın içinde  dondurulmuş şekilde kalıyor. İşte Kirk Hammett bunlardan biri ve ilk ses vereni. Kimi zaman fısıltıyla kimi zamanda gitarına kapanıp sessiz çığlıklarıyla bunu seslendiriyor. 

Elbet Metallica büyük bir grup... Üstelik bir marka...Büyük bir sanayi adeta. Bu an bir konseri olsa stadyumun tıka basa dolması garantinin de ötesinde. Ama Kirk Hammett'in yetenekleri ve ilgilendiklerini yansıtabildiğine inanıyor musunuz?

Tamam sustum. Kimsenin hayalleriyle uğraşmak istemem ama be dostlarım, şu Kirk Hammett'a bakar mısınız? Adam Metallica'nın dev stadyum sahnesinin neredeyse onda biri kadar bir dinleyiciye çalmaktan ne kadar mutlu. Yahu Kirk neredeyse 19 yaşındaki bir genç kadar heyecanlı ve mutlu. Bu da mı gol değil, bu da mı ofsayt.  

Aptulika



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...