Sayfalar

7 Ağustos 2024 Çarşamba

Ünal Vanii: "İyi ki seninle yollarımız 1979 senesinde kesişmiş."



"İyi ki seninle yollarımız 1979 senesinde kesişmiş."

Ünal Vanii, birinci ölüm yıldönümünde Erkin Koray'a böyle sesleniyor.

Dile kolay yarım asırlık bir dostluk ve bu dünyaya veda edene kadar da Erkin Koray'ın grubunda kimi zaman bas gitarist kimi zaman da gitarist olarak kalmak.  

Ünal Vanii, 44 yıllık Erkin Koray yoldaşlığını birinci ölüm yıldönümünde 7 Ağustos'ta yayımladığı "Özlüyorum" isimli şarkısıyla anlamlandırdı. 


Geçen yıl bugün o kötü haberi aldığımda elim kolum bağlanmış gibiydi. Öyle ki onu son yolculuğuna uğurlamak, ona bir gül sunmak bile benim için olanaksızlaşmıştı. Aklımda o okyanusu aşıp, oradan bir toprak avuçlayıp koklamak bile vardı ama bunu da ertelemek gerekirdi (bu da uzun bir süre alacağa benzer - hatta hiç olmayacak gibi). 

Böyle bir yıl geçti işte, sanki ondan sonra felç olmuş gibiydik, dilsize dönmüştük. İşte bugün o bitkisel hayattan çıkmış gibiyiz. Kısacası bir yıl sonra Erkin Abi'nin sonsuzlukta olduğunu kavrayacaktık. 

Dün gece bu duygularla saatlerin 00:00'ı göstermesini bekliyordum. Belki toprağa eğilip, bir gül sunamadık ona ama bir yıl sonra son görevimizi yazıp, çizerek yapacaktık, hem de nefes alıp verdiğimiz her gün her saat. 

İşte bu duygular içindeyken 6 Temmuz'dan 7'sine geçtiğimiz saatlerde Ünal Abi'nin "Özlüyorum" şarkısı yayına girecekti. Hissettiklerim öyle güzel anlatılmıştı ki, defalarca kaç sefer dinlediğimi ben bile bilmiyorum. 


Söz & Müzik : Ünal Vanii

Vokal : Ünal Vanii

Akustik Gitar: Bora Özçoban

Lead Gitar : Bora Özçoban

Perdesiz Bas Gitar: Bora Özçoban

Aranje, Kayıt, Miks : Bora Özçoban

Mastering : Bora Özçoban

Produktion:BDG Studyo

Klip:Gültekin Vural

Kapak : Aptulika





Ünal Vanii, parçayı sosyal medyasından paylaşırken şu notu da düşmeyi ihmal etmemiş: 

"Lütfen Emoji ve Kalp Atmayın bol bol paylaşın YouTube da yorum yapın daha  çok desteklersiniz 🤘🤘🤘"


Ünal Vanii'ye ve enstrüman katkısından dolayı Bora Özçoban'a selamlarımı sunarım. Ayrıca bu güzel ve anlamlı çalışmaya beni de kattıkları için minnettarım. 

Yazıyı Ünal Abi'nin sözüne katkı yaparak bitireyim:

İyi ki Erkin Koray'ın müziği ile 9 yaşında tanışıp, rock dinlemişim. 

Aptulika




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder