Sayfalar

3 Nisan 2020 Cuma

Koronavirüs Günlerinde Hatırladıklarım ve Keşifler 11


Müzikte eskiler kadar keşiflere de önem veririm. Son yıllarda blues tarzında yeni ve genç isimleri tanıyor ve keşif keyfini yaşayabiliyorum. İşte Casey Hensley de bunlardan biri. 26 yaşındaki kadın blues vokali Tanrı vergisi ses yeteneğini, sevgi, ilgi ve eğitimle besleyip blues sahnesine taşımış. 


Kadın Blues Vokalinin Yeni Keşfi




Casey Hensley
"Good As Gone"
 (2020)
Vizztone

İlk çıkışını 2017'de Mayıs ayında Doheny Blues Festivali'nde verdiği konserin kayıtlarından oluşan "Live" albümüyle yapan Casey Hensley, sesiyle dikkatleri haklı olarak çekecekti. Genç sanatçı, bu yıl da ilk stüdyo albümü " Good As Gone"ı çıkardı. 
Müzikte eskiler kadar keşiflere de önem veririm. Rock müzik kulvarında artık buna olanak yok gibi zira rock müzikte yaş ortalaması artık 60 ve üstü. Neredeyse 20 yıldır yeni bir rock grubu bile duymadım... ki keşif ne gezer. Buna rağmen son yıllarda blues tarzında yeni ve genç isimleri tanıyor ve keşif keyfini yaşayabiliyorum. İşte Casey Hensley de bunlardan biri. 26 yaşındaki kadın blues vokali Tanrı vergisi ses yeteneğini, sevgi, ilgi ve eğitimle besleyip blues sahnesine taşımış. 
San Diegolu şarkıcı, sesinin gücüyle dikkatleri çekiyor. Onu dinlerken ister istemez Janis Joplin aklınıza geldiği gibi siyahi blues vokalllerinin de geleneksel izlerini bulabiliyorsunuz. Nefesini iyi kullanarak uzun çıkışları insanı şaşırtıyor. Gerçekten muhteşem yetenekte bir dik sese sahip olan Hensley, blues vokalinin geleceğine umutları yeşertiyor. Böylesi güzel ve üzerine eğilinmiş kadın vokaller günümüzde birbiri ardına çıkıyor ve ilgiye mazhar oluyor; ancak onlar için tek tehlike ses gösterilerinin peşine düşüp, müziği geri plana itmeleri olsa gerek. Dilerim Casey Hensley, böylesi bir tehlikeye düşmez. Yoksa böylesi güçlü ve nefesi on kaplan gücünde olan bir ses, blues sahnesine çok şey katabilir ve insanlığın buna ihtiyacı var. 

Aptulika
Koronavirüs Günleri







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder