Sayfalar

18 Eylül 2015 Cuma

Blues Perişan Kütüphanesi'ne Katkı 24



Çizgi Romandaki Kitaplar



Haftasonuna adım atarken kitapları paylaştığımız bu köşede hep sahaflardan aldıklarımızı paylaştık. Kendi adıma yeni çıkan kitaplardan çok eskileri okumam dolayısıyla böyle oluyordu. Yeni yazılanlara dostum Geronimo sayesinde biraz ısınmaya başladım. Onun sayesinde yenilerden Barış Bıçakçı’yı tanıdım. Ama gene eski tozlu sahaf vitrinlerine döndüm.
Bu hafta ilginçtir yeni bir şey paylaşacağım. Üstelik öyle yeni ki, daha raflara oturalı 4 saat bile olmadı. Yani dumanı üzerinde. Ancak bu bir kitap değil, bir dergi. Adı “Yumuşak G”. Kapağının üzerinde kare biçiminde kırmızı fon üzerinde beyaz olarak “ğ” diye piyasaya çıkmış. Dergiyi Metin Üstündağ çıkarıyor ve bu ilk sayısı. Aylık bir dergi, bu sayı da Eylül ayına ait. Dergi şimdi 18 Eylül’ünde çıktığı için herhalde her ayın 18’inda ya da ortasında çıkacak diye tahmin ediyoruz.
Yumuşak Ğ dergisinde çizgi romanlar, yazılar, ropörtajlar , öyküler yer alıyor. Derginin içinde : Naim Dilmener, Murat Beşer, Ali Tekintüre, Serap Aykut, Bülent Ortaçgil, Gani Müjde, Vedat Sakman, Mustafa Keser, Kamuran Akkor gibi isimlerin yazılarını görürken; Derya Sayın, Ceylan Ertem, Piyale Madra, Gülay Batur, Met Üst, Meral Onat, Turgay Karadağ, Soner Günday, Ohannes Şaşkal, İzel Rozental ve Faruken Bayraktar çizgileriyle yer alıyor.
Yumuşak Ğ dergisinde çizgi romanlar da özenle yerini almış. Gani Müjde’nin yazdığı Balat Hikayeleri Sencer tarafından çizgiye dönüşmüş. “Tuş Devri” isimli çizgi romanı da Merdiven grubunun usta müzisyeni Murat Haşarı tarafından yazılırken, Mahmut Tibet tarafından da çizgiye dökülmüş. “Kara’nlık Öyküler”de ise Tuncer Erdem çizgi romanın şiirsel tadını hatırlatmış.
Dergi güzel olmasına güzel de benim bu köşede yazmama sebep olan çizgi roman “Sırık ile Çakır “ isimli olanı. Bir karesinin de kapağa taşındığı bu öykü bizim burada kitaplarını defalarca önerdiğimiz iki edebiyatcımızın anılarından yola çıkılmış. Kim olduklarını buradan söylemeyeceğim. Artık siz okur ve bulursunuz. Ama okuduğunuz zaman da büyük bir haz duyacağınıza eminim. Dergiyi alalı daha iki saat oldu ama bu çizgi romanı yirmi kere açıp, tekrar okuduğumu söyleyebilirim. “Sırık ile Çakır”ı Met Üst kaleme almış ve çok zevkli çizgilerle Hakan Karataş da aktarmış.
Ellerine sağlık diyelim.
Bize de kalan O öyküdeki “Sırık ile Çakır”ı izlemek. Bu izlemeden sonra da hiç kuşku yok ki ilk işiniz kitapçıya ya da kütüphaneye koşup bir şiir bir de öykü kitabı almak olacak. İsim vermedik ama çok büyük tiyo verdim galiba.

Aptulika

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder