14 Ağustos 2019 Çarşamba

Lynyrd Skynyrd'dan Gary Rossington kalp ameliyatı geçirdi


 Lynyrd Skynyrd'ın kurucusu gitaristi ve tek orijinal üyesi Gary Rossington kalp ameliyatı geçirdi.


Southern Rock ya da dilimize çevrilen haliyle Güney Rock denildi mi ilk akla gelen isim hiç kuşku yoktur ki mutlaka Lynyrd Skynyrd olacaktır. Güney Rock'ın simgesi Lynyrd Skynyrd'ın efsane gitaristi Gary Rossington dün bir kalp ameliyatı geçirdi.  67 yaşındaki Rossington  için  31 Temmuz'da bir cerrahi prosedür uygulanmıştı ve  dün gece (13 Ağustos)'de  ameliyata girdi.

Daha önce Ekim 2015'te kalp krizi geçiren Rossington, iki hafta önce ameliyattan önce sızan kalp kapakçığı ile ilgili yorgunluk ve başka semptomlar yaşıyordu.

Sanatçının ameliyattan sonraki durumu ile ilgili yapılan açıklamada  doktorları ameliyatın başarılı olduğunu onayladı ve Rossington'un tam iyileşme göstermesi bekleniyor.

Rossington'un ameliyattan sonra dinlenmesi ve toparlanması  grup  gelecek hafta sonu yapılacak konserlerini ilerei bir tarihe erteledi. Rossington tam sağlığına kavuştuğunda da Lynyrd Skynyrd konser turnesine devam edecekmiş.

Grubun 19 Ekim'de devam etmeyi planladığı konserlere 1970'lerin unutulmaz grubu Bad Company de konuk olarak yer alacakmış.


Lynyrd Skynyrd şöyle diyor: “Gary için iyi dileklerimizi takdir ediyoruz ve sağlık problemi sonucu konserlerimiz ertelemek zorunda kaldık, bunun neden olabileceği rahatsızlıklar için özür dileriz. Fakat geri dönüp Lynyrd Skynyrd hayranları için yüzde yüz bir konser performansı sunmak  için sabırsızlanıyor. Hepinizle yakında görüşmek üzere! ”

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...