9 Temmuz 2019 Salı

Mavi Işıklar'ın kurucusu Nejat Toksoy hayata veda etti.


Türk Rock ve Pop müziğinin öncü grubu Mavi Işıklar’ın kurucusu ve solisti Nejat Toksoy’u  kaybettik. Geçtiğimiz mayıs ayında yoğun bakıma kaldırılan  Nejat Toksoy kanser tedavisi görüyordu. 

Bugün hangi tarzda rock türevi müzikler dinliyor ya da yapıyor  olursak olalım, Mavi Işıklar grubu ve tabii ki onun en güzel insanı Nejat Toksoy'a çok şey borçluyuz. 

Nejat Bey ile tanışıklığım olmasa da onları 6 ya da 8 yaşımdayken ailemle gittiğim Bebek Belediye Gazinosu'nda izlemiştim ve hala hatırımdadır. Bir dipnot daha eklemem gerekirse 10 yıl önce Rock FM'de Blues Perişan isimli radyo programımı yaparken, telefonla aradığını ve programı dinlediğine dair notunu bırakmıştı. Sonrasında verdiği telefonu teşekkür etmek için aradığımda bir türlü ulaşamamıştım. O tarihlerde yani 2010 yılında kızı Derya Toksoy'u kanserden kaybetmişti ve gene aynı yıl eşini de kaybetmişti. Bu yüzden daha sonrası da rahatsız etmekten çekindim. 

Nejat Toksoy ve Mavi Işıklar, 1960'lı yıllar ve 1970'lerin başındaki  o muhteşem plaklardaki güzelliklerin önünde saygıyla eğiliyoruz. 

Aptulika


1965 yapımı başrolünü Fatma Girik'in oynadığı (ilk filmi) efsanevi "Şeker Gibi Kızlar" filminden... 


1970 plağı "Zaman"


İlkokula  giderken her köşebaşında çalan plak. 


1966 yılından bir başyapıt (hala da öyle)   - Çayır Çimen Geze Geze  
5 yaşında falanken bu parçayı duyar bir an önce büyüyüp o abiler gibi olmak isterdim. 


ÇOK AMA ÇOK TEŞEKKÜRLER 
MAVİ IŞIKLAR



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...