13 Haziran 2019 Perşembe

Kaliforniya otoyolundan 1960'lara yolculuk



Bruce Springsteen'in "Western Stars" albümü, bugün (14 Haziran 2019)  piyasaya çıktı. Columbia Records etiketiyle yayınlanan Amerikalı şarkıcı-söz yazarı Bruce Springsteen'in on dokuzuncu stüdyo albümü olan "Western Stars"ta Sprinsteen'in önceki iki albümünde de çalışan Ron Aniello prodüktörlüğü üstlenmiş.  

Albümün ilk single'ı "Hello Sunshine", 26 Nisan'da bir müzik videosu ile birlikte çıkmıştı. Bunu 17 Mayıs 2019’da albümün ikinci single'ı   "There Goes My Miracle" takip etti. yayınlandı.  Albümün üçüncü single'ı ise "Tucson Train"dı ve o da 30 Mayıs 2019’da çıkmıştı.

Bruce Springsteen yeni albümü "Western Stars"ta "1960'lı yılların sonu ve 70'lerin başlarındaki Güney Kaliforniya tarzı pop soundunu yakalamaya çalışmış.  Bunun yanında albümün dikkat çekici bir diğer yanı da orkestral düzenlemeleri ve bu da albüme sinemasal bir etki vermiş. Zaten albümün içindeki şarkıların konuları da uzun oto yollarında uçsuz bucaksız çöl görüntülerinde yol alır gibi... Amerikan rüyasının hayalleri ve hayal kırıklıkları içinde sıradan Amerikalı insanın umutları ve umutsuzlukları. 

Springsteen'in, 19. albümünde, 70 yaşına girmenin birikiminde  ama yeni şeyler denemeye söylemeye  kararlı olduğunu gösteriyor.  


Western Stars  

1. “Hitch Hikin’”
2. “The Wayfarer”
3. “Tucson Train”
4. “Western Stars”
5. “Sleepy Joe’s Café”
6. “Drive Fast (The Stuntman)”
7. “Chasin’ Wild Horses”
8. “Sundown”
9. “Somewhere North of Nashville”
10. “Stones”
11. “There Goes My Miracle”
12. “Hello Sunshine”

13. “Moonlight Motel”


“Tucson Train”


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...