30 Haziran 2019 Pazar

Geronimo'dan Temmuz Konser Rehberi



Geronimo Yalnızkartal, yaz aylarında yapılacak konserlerin izini sürmeye devam ediyor.  

Deep Purple günlerini canlandıracak olan Glenn Hughes'tan, Manowar'a kadar tekmili birden Temmuz ayı konserlerine hazır mısınız? 



 TEMMUZ 2019 KONSERLERİ



 “Rock Off 2019     ( Opeth  ve Diğer Gruplar) “  ( 283 – 175 TL )
06 Tem 2019  Cmt   13:00  Parkorman,  İstanbul

2014 yılında ilki gerçekleşen ve aralarında Megadeth, Korn, Amon Amarth, Apocalyptica gibi gruplarında bulunduğu onlarca yabancı ve yerli gruba ev sahipliği yapan Birlikte Güzel Sunar: Rock Off 2019’un ilk konuğu ülkemizde oldukça geniş bir hayran kitlesi bulunduran, İsveç’in progresif metal türündeki en büyük gruplarından OPETH.

İmza ve söyleşi seansları, akustik performansların da gerçekleşeceği bir etkinlik olacak...

*** Diğer kadronun tamamı çok yakında açıklanacaktır.





“TesseracT”
08 Tem 2019  Pzt  20:30    Zorlu PSM %100 Studio,  İstanbul  (75 TL)

Djent akımının öncülerinden, İngiliz progressive metal grubu TesseracT İstanbul’a geliyor . Toplamda 4 stüdyo albüm, 3 EP, 8 single ve bir akustik albüm kaydeden ve kariyeri boyunca Megadeth, Meshuggah, Animals As Leaders, Karnivool, Devin Townsend Project ve Gojira gibi gruplarla Avrupa ve Amerika turnelerine çıkan İngiliz grup Tesseract TesseracT 2003 yılında grubun gitaristi Acle Kahney tarafından kuruldu. Bugüne dek 6 kez kez vokal değişikliğine giden gruba Daniel Tompkins’in de dahil olmasıyla, çıkış albümü “One” 2011 yılında müzikseverlerle buluştu. Albümün hemen sonra tura çıkan grup birçok konser verdi. Aynı yıl Tompkins gruptan ayrıldığını açıkladı. 2012’in başlarında yeni vokalisti hayranlarına tanıtan grup, çok geçmeden “Perspective” isimli yeni bir EP paylaştı. Albüm çalışmalarına başlandığı sıralarda grup bir kez daha vokalini değiştirdi, bu sefer mikrofonun başında Ashe O’Hara vardı. 10 şarkılık ikinci TesseracT albümü “Altered State” 2013 yılında yayınlandı. New Noise ve All Music gibi dergilerin övgüyle bahsettikleri albüm “Tüm zamanların en iyi metal albümü” ve ”Dönemin en iyi grubu” gibi övgü dolu yorumlar aldı ve grubun tüm albümleri arasında en yüksek metascore puanını alarak başarısını taçlandırdı.  2015’e geldiğimizde Daniel Tompkins ile yeniden bir araya geldiklerini açıkladılar ve çok geçmeden üçüncü albümleri “Polaris” yayınlandı. Albüm Dream Theater’ın Octavarium’u ve 2001 Space Odysssey gibi başyapıtlarla karşılaştırılarak, yılın en iyi djent albümlerinden biri olarak gösterildi.

Günümüz modern metal müziğin en başarılı temsilcilerinden TesseracT, son olarak geçtiğimiz yıl yayınlanan Luminary ve King single’larının ardından dördüncü albümleri Sounder’ı Nisan ayında sevenleriyle paylaştı. Grupta Acle Kahney’e 2006 yılından beri ritim gitarda James Monteith, bas gitar ve back vokalde Amos Williams, bateride ise Jay Postones’un eşlik ederken, vokalde ise halen Daniel Tompkins eşlik ediyor.



“Glenn Hughes  ( performs Deep Purple Classics Live )”

11 Tem 2019 Per 20:30 / Zorlu PSM - Turkcell Sahnesi, İstanbul ( 150 – 65 TL arası)

Milyonların “Rock’ın sesi” olarak tanıdığı Rock and Roll Hall of Fame üyesi ve Joe Bonamasa ile beraber çaldıkları  Black Country Communion'un solisti olan Deep Purple'ın eski basçısı ve solisti Glenn Hughes, “Glenn Hughes performs Deep Purple Classics Live” projesiyle Deep Purple efsanesini günümüze taşıyor!  Baş vokal ve bas gitardaki Hughes’a, gitarda Soren Anderson, klavyede Jesper Bo Hansen ve davulda Fernando Escobedo eşlik ediyor.

Not: Keşke Deep Purple şarkıları değilde, kendi şarkıları ile gelseydi , Deep Purple hale yaşıyor be Glenn !





“Kevin Morby” ( Solo )
17 Tem 2019 Çar  21:30  /  Salon İKSV,   İstanbul (90 TL)



Folk-indie rock'ın ABD ‘li şarkıcı ve şarkı sözü yazarı Kevin Morby : Lou Reed, Bob Dylan, Nina Simone, Simon Joyner ve daha nicesinden aldığı ilhamla 10 yaşında gitar çalmayı öğrendi, 2000’lerin ortasında Brooklyn’e taşındı. Burada noise-folk grubu Woods'a basçı olarak katıldı. 2007 -2014 yılları arasında lo-fi ve punk arası gidiş dönüş çalışan punk üçlüsü Vivian Girls üyesi Cassie Ramone’la aynı odayı paylaşmasıyla başlayan yakın dostluğu, beraber kurdukları ve iki albüm yayımladıkları The Babies isimli gruba evrildi. Los Angeles’a taşındı, solo şarkılarını The Babies döneminde beraber çalıştığı yapımcı Rob Barbato’yla kaydetti. Sekiz şarkılık bu hayli içsel koleksiyon, 2013 yılında 'Harlem River' ismiyle ilk Kevin Morby albümü olarak kayıtlara geçti. 2014 yılında ikinci albümü ‘Still Life’ı yayımladı. 2016’da yapımcı ve müzisyen Sam Cohen'le çalıştığı üçüncü albümü ‘Singing Saw'u yayımladı. 2017’de yayımlanan dördüncü albümü ‘City Music’ ise Kevin Morby için yeni bir sürecin başlangıcıydı. Morby, isminin hakkını verircesine inanç teması üzerinden ilerleyecek hem yeni hem de konsept albümü ‘Oh My God’ı 26 Nisan’da yayımlayacak.



“Manowar” (Final Battle Tour )
20 Tem 2019 Cmt 17:00  / KüçükÇiftlik Park,  İstanbul  (230 TL – SÖ: 365 TL)

Metal tarihinin en büyük gruplarından MANOWAR, The Final Battle turnesi kapsamında unutulmayacak bir konser için ülkemize geliyor! MANOWAR, 20 Temmuz gecesi bugüne kadarki en büyük sahne prodüksiyonuyla karşımızda olacak. Konserle ilgili olarak grubun beyni Joey DeMaio’dan Türkiye’deki MANOWAR hayranlarına mesaj var!“MANOWAR’un Türk hayranları yıllar boyunca tutkularını ve bağlılıklarını tüm dünyaya gösterdiler; MANOWAR olarak bundan onur duyuyoruz. Türkiye’deki en güçlü metal hayranları olan MANOWAR hayranlarıyla paylaşacağımız bu unutulmaz metal deneyimini iple çekiyoruz!”

1980’de kurulan, çıkardığı albümler ve klasikleşmiş bir dolu şarkısıyla metal denince ilk akla gelen gruplardan biri olan MANOWAR; Eric Adams’ın benzersiz çığlıkları, Joey DeMaio’nun yürek hoplatan basları ve kimseye benzemeyen sahne performanslarıyla adını metal tarihine hiç silinmeyecek şekilde yazdırmış bir grup. Daha önce ülkemizde konserler veren ve her seferinde unutulmaz anılar bırakan MANOWAR’un bu konserini özel kılan en önemli konuysa, grubun sadece en büyük hit’lerinden oluşacak bir setlist’le sahne alacak olması.


Not: Sonisphare ‘de ki  Big Four’a  Joe DeMaio’nun Türkçe sözlerle baş kaldırışını da halen unutmuyorum bu arada J

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...