5 Haziran 2019 Çarşamba

Eski Fotoğrafların Solmayan Grubu DIAMOND HEAD


NWBOHM türünün kahraman ismi ve mucidi Diamond Head bugünlerde yeni yayınlanan bir stüdyo albümüyle gene bizlerle. 
Diamond Head'ın yeni albümü "The Coffin Train" adını taşıyor.


 Bundan kırk küsur yıl önce yepyeni bir tınıyı dünya sahnesine ilk kez sunan birileri Britanya adasında boy gösterecekti. Medya desteğinden ve pohpohlamadan ziyadesiyle nasipsiz bu gruplara kısa haliyle NWOBHM, uzun haliyle de "New Wave Of British Heavy Metal" diyorlardı. Onlar seksenlerden sonra parlayacak heavy metal'in "erken öten horozları"ydı ve şölen sofrası kurulduktan sonra da onları pek hatırlayan da kalmadı. Oysa onları tesadüf eseri dinleyen fena halde hayran oluyordu ama bunlar bir elin parmaklarını geçmiyordu. Ta ki seksenli yılların sonuna geldiğimizde Metallica bu gruplardan bazılarının kavır (cover)larını yapana dek. Ondan sonra bu gruplar tekrar hatırlanacaktı. Bunlardan en hası da, Diamond Head'dı.
Brain Tatler, Metallica ile "Am I Evil"da aynı sahnede

Metallica'nın konserlerinde hala seslendirilen "Am I Evil" başta olmak üzere "Helpless" ve "It's Electric" (Metallica'nın da yorumladığı) harika Diamond Head parçalarıdır. Grubun 1976 tarihli "Lightning To The Nations" albümünde yer alan bu parçalar hala unutulmadı ve biliniyorsa, bunda Metallica'nın ilk göz ağrılarına duyduğu minnetin payı vardır ve bu yüzden Metallica'ya şapka çıkarmak zorundayız hani. 

Sadece Metallica grubu hatırlattığı için değil, Diamond Head öncü çalışmalarıyla bir dönüm noktasıdır ve dinlemeye doyulmaz. O ilk efsanevi kadroda sesine hayranlık duyulası vokal Sean Harris, neredeyse grubun alameti farikası gibiydi. Sadece sesi mi? Harris, grubun diğer bir önemli ismi gitarist Brain Tatler ile birlikte müzikal alt yapı (söz ve müzik) konusunda da söz sahibiydi. İlk efsanevi kadroda Colin Scott bas gitarıyla yerini alırken, o "Am I Evil" parçasındaki davul imzasının sahibi Ducan Scott da bu Diamond Head güzelliğinin dördüncü elemanı olarak yerini alıyordu. 
BRAIN TATLER

NWBOHM türünün kahraman ismi ve mucidi Diamond Head bugünlerde yeni yayınlanan bir stüdyo albümüyle gene bizlerle. 
Diamond Head'ın yeni albümü "The Coffin Train" adını taşıyor. Albümün ilk çıkış parçası da aynı ismi taşıyor. Gitarist Brain Tatler, bu parçayla ilgili,
"Bu şarkıdan çok gurur duyuyorum ve yeni albümüzün de favorisi." 
dedikten sonra sözlerini,
"Birlikte yaptığımız en iyi şarkılardan biri ve insanların duyması için sabırsızlanıyorum. Altı dakikadan biraz fazla süren işitsel bir şölen." 
diye tamamlıyor.
SEAN HARRIS

Çok harika bir klip ile sundukları bu parçayı dinlemeye başladığımda açıkcası biraz hayal kırıklığına uğrar gibi olacaktım ta ki parçanın ortalarındaki "Am I Evil" vari davul ritmini duyana kadar. İlk dinleyişte "The Coffin Train" parçası 90'ların sonundaki alternatif, grunge yaklaşımlarını hatırlatır gibi oluyor ama sonrasındaki dinleyişlerde ve albümün tümünü yuttuktan sonra bu parçaya alışmıştım ve de sevmiştim. Bana kalsa "The Messenger"ı çıkış parçası yapardım ama açıkcası onların yaptıkları daha doğru olmuş, çünkü yeni kuşağı da yakalayabilirler. 
RASMUS ANDERSEN

Gruba 2014 yılında katılan vokalist Rasmus Bom Andersen'in yer aldığı ikinci Diamond Head albümü oluyor, "The Coffin Train"Sean Harris vokalini taklit etmek yerine Andersen kendi dik sesini grubun yapısında eriterek harika bir sonuca ulaşılmasına sebep olmuş. 
Diamond Head'ın ilk kadrosundan bugüne emektarı olan gitarist Brain Tatler yeni vokalist Rasmus Andersen için,
"Hem albüm hem de grup için onun sesi çok önemli. Rasmus, harika bir vokal ve ses yelpazesi çok geniş, ne yapacağını çok iyi biliyor; bu konuda da inanılmaz derecede bilgili." 
sözleriyle özetliyor.
Diamond Head yeni albümünde eski birikime yeni fikirleri de eklemiş. Kimi yerlerde davul "Am I Evil" imzasını bol kullanmış ama o da tadı kaçırmamış. Bu albümü dinleyen yeni kulaklara tavsiyem,  mutlaka eski efsane albümleri de dinlemeleridir. 


Diamond Head

BRAIN TATLER - gitarlar
RASMUS BOM ANDERSEN - vokal
KARL WILCOX - davul
ANDY 'ABBZ' ABBERLEY - gitarlar
DEAN ASHTON - bas


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...