25 Mayıs 2019 Cumartesi

Martin Scorsese'den Bob Dylan Filmi


Bob Dylan tutkunları, Martin Scorsese'nin hazırladığı belgesel ile ilgili olarak Ocak ayındaki  açıklanmasından bu yana şarkıcının "1975 Rolling Thunder Revue" turu ile ilgili belgeselin ne zaman yayınlanacağı haberini bekliyordu. Nihayet şimdi belgeselin çıkış tarihiyle ilgili açıklama yapıldı. Rolling Thunder Revue: Martin Scorsese'nin Bob Dylan Hikayesi 12 Haziran'da Netflix'te yayına girecek.  
Habere ek olarak yayıncı firma olan Variety, filmin dünyadaki çeşitli sinema salonlarında da gösterileceğini bildirdi. Film Netflix’te yayınlanmasından bir gün önce 11 Haziran’da sinema salonlarında olacakmış. Filmin sinema salonlarında yapılacak gala gösterimleri şu şehirlerde olacakmış; Londra, Paris, Washington, DC, Nashville, Philadelphia, San Francisco, Boston, Austin, Dallas, Houston, Portland, Tulsa, Tempe, Şikago, Cleveland, Minneapolis, Los Angeles, Sidney ve New York.
Bob Dylan ve Martin Scorsese

Filmin gösterim haberinden sonra gelen bir diğer sürpriz de  Rolling Thunder Revue filminden derlenen bir CD kutu seti de piyasaya çıkacakmış. 14 CD'den oluşan sette, 1975 turnesi sırasında  kaydedilen beş  Dylan konser kaydının yanı sıra daha önce duyulmamış prova kayıtları da yer alacakmış. Bu kutu set de   7 Haziran’da çıkacakmış.
Dylan'ın 1975 Rolling Thunder Revue turnesi yıllar içinde efsaneleşmiştir. Bob Dylan bu turneye yakın dostları olan Roger McGuinn , Joan Baez , Ramblin 'Jack Elliott, Bob Neuwirth ve Allen Ginsberg ile birlikte çıkmıştı. Bazı konserlerde de  Joni Mitchell ve Ringo Starr gibi müzisyenler de konuk olarak çıkmıştı.  


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...