17 Mart 2019 Pazar

Okan Meriç'ten solo albüm: BOŞ PLAK


Şimdilerde Borusan Klasik'te yayınlanan radyo programı "Gitarist"in yapımcısı ve Blues Perişan blog yazarı Okan Meriç gitaristlik kariyerini de yeni çıkardığı "Boş Plak" isimli mini albüm (EP) ile sürdürüyor. Son yıllarda kurduğu Rockustica isimli rock blues grubuyla da konserler veren Okan Meriç, kendi bestelerini de solo olarak çıkartmaya başladı. 
15 Mart 2019'da çıkan "Boş Plak"  enstrümantal rock türünde olup, Poco Digital etiketiyle yayınlandı. Kısa bir süre önce gene aynı firma üzerinden yayınladığı “Yolculuk” adlı single’ın ardından geçtiğimiz hafta da kısaçalar albümü “Boş Plak” takip etti.
EP’nin açılış parçası “Hayatın Akışı” Okan Meriç ve Akın Eldes‘in (Pinhani) gitarlarıyla hayat bulurken; ikinci parça “Dere Ayazı”nda gitarlarda Okan Meriç’e Deniz Demiröz (Bulutsuzluk Özlemi) ve Burak Acar (Maskara) eşlik ediyor. Bas gitarda Sunay Özgür (Bulutsuzluk Özlemi, Yavuz Çetin) ve davulda Berke Özgümüş (Redd, Bulutsuzluk Özlemi) yer alıyor.
“Merdivenli Köşk Sokak”ta Akın Eldes‘in yanı sıra bas gitarları Murat Tükenmez(Objektif) çalıyor, davulda da Berke Özgümüş var.
EP’den önce single olarak yayınlanan “Yolculuk”ta bas gitarda Kemal Arkan, davulda Berke Özgümüş, gitarlarda Serdar Öztop ve Akın Eldes, Okan Meriç’e eşlik ediyorlar.
EP’nin mix ve masteringi Serdar Öztop imzası taşıyor.

İstanbul, Anadoluhisarı’nda doğan Okan Meriç, müziğe ve gitar çalmaya ilkokul yıllarında mandolin ile başladı. Komşusu ve ağabeyi Nejat Yavaşoğulları’nın desteği ve yardımıyla, Derya Yener’in eğitimleriyle, gitar hayatında bir tutkuya dönüştü. Bulutsuzluk Özlemi grubuyla yaklaşık yirmi yıl sahne amiri olarak çalıştı.
Gitar hayranlığı ve müziğe tutkusunu yıllar sonra Sina Koloğlu ile birlikte hazırlayıp sundukları “Boyalı Kuş” adlı radyo programında paylaşmaya başladı. Radyo Kozmos 92.3’te başlayan radyoculuk serüveni yıllar boyu çeşitli FM radyolarda “Gitarist” programı adı altında sürdü.
“Gitarist” programı, gitar müziği hayranlarına hem klasikleri hem de yeni çıkanları duyururken Yngwie J. Malmsteen, Vinnie Moore, Guthrie Govan, Andy Timmons gibi isimlerin Türkiye konserlerine sponsor oldu.
Yıllar içinde çeşitli gruplarda gitarist olarak yer alan Okan Meriç, halen Rockustica adlı blues&rock grubuyla çalışmalarına devam etmekte ve radyo programcılığı yapmaktadır.

Dinleme bağlantıları: poco.lnk.to/bosplakPR
Sanatçı Facebook: gitaristprogram
Sanatçı Twitter: gitaristprogram
Sanatçı IG: gitaristradyo
Sanatçı Web: gitaristradyo.com
Poco Digital FB, Twitter, IG: digitalpoco
Poco Digital Web: poco.digital

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...