6 Mart 2019 Çarşamba

Mart Ayı Konser Ajandası




Bu yıl ülkemize konsere gelecek isimler yavaş yavaş belirmeye başladı. Bahara girdiğimiz şu günlerde biraz bereketlenmeye de başladı hani. Bende oturup, 2019 yılı konser ajandasından bir derleme yaptım. Temmuz ayına kadar belirlenen konserleri buraya not ettim ama Mart ayında gerçekleşecek konserlere biraz daha detaylı yer verdim. Bu ajanda her ay devam edecek.
Bu girizgahtan sonra şöyle bir notumuzu da ekleyelim:
Ana tanıtım yazıları genellikle organizasyonun resmi sayfalarından alıntılanmıştır, arada minik düzenleme ve notlarım yer alır. Konserler dair kişisel notumu da altlarına ekledim. (Bu son kısmı şüphesiz ki beni bağlar, siz dikkate alamayın ve bence hepsi birinden değerli görünen bu seçkiden siz de kendinize uygunları şimdiden belirlemeye çalışın. Ve bazıları için elinizi çabuk tutmanızı da öneririm, zira biletler tükenebiliyor da... ). Zor bir yıl olacağı her halinde belli 2019 en azından bize konserler bazında keyifli bir zaman geçirme olanağı versin dileklerimle ...  
G. Yalnızkartal 


MART 2019 

“Anna RF”
09 Mar 2019 Cmt 22:30 /  Salon İKSV, İstanbul (90 TL) 

Elektronik, etnik ve reggae İsrailli grup. Müziklerinde doğuyla batı ezgilerini oryantal ve modern enstrümanlar, analog ve dijital seslerle birleştirip, kendi özgün tarzlarından çok daha fazlasını, ortak bir hissi yarattılar. Kabak kemane, klarinet, def ve klasik gitar ile üretilebilecek en tanıdık, bir o kadar da kucaklayıcı sesleri üretiyorlar. Geçtiğimiz yıl bütün biletleri tükenen bir konsere imza attıktan sonra, hayranlarıyla kavuşmak, tanışmadıklarıyla tanışmak üzere tekrar Salon’dalar. You Tube’da ki etnik öğelerle dolu, bizim de müziğimizden ciddi esintiler bulacağınız  Weeping Eyes , Why gibi paçaları fikir verecektir. 
Gero’s Durum:  Saygıyı hakediyorlar amam muhtemelen gitmeyebilirim. Sokakta dinlemek daha keyifli gibi, keşke olsa ... Doğu ezgileri ile bezeli etnik müzikten hoşlananlara tavsiye olunur. 




“Alex Skolnick Trio”  ( European Conundrum Tour ) 
14 Mar 2019 Per 20:30 /  Zorlu PSM - STUDIO,   İstanbul  (70 TL)


Testament ile tanıdığımız efsane gitarist Alex Skolnick’in de içinde bulunduğu Amerikan caz müziği üçlüsü “The Alex Skolnick Trio”, davulda Matt Zebrovski baslarda ise Nathan Peck’ten oluşuyor. Başarılı üçlü, hard rock ve heavy metal klasiklerini yeniden yorumladıkları özgün caz performanslarıyla biliniyor. Alex Skolnick Testament’ın daimi üyesi olmasının yanı sıra New York’ta çoklu müzik tarzını yansıtan doğaçlama performanslarıyla da biliniyor.Orijinal melodileriyle dikkat çeken gitaristlerden (Marty Friedman gibi isimlerin yanı sıra) Alex Skolnick, New York’ta George Garzone, Cecil McBee ve Reggie Workman gibi prestijli isimlerle birlikte “The New School”un Caz bölümünde eğitimini tamamladı.Testament ile Slayer ve Megadeath turnelerinde olmadığı zamanlarda Milano’daki The Blue Note’da, Prague’daki Agharta’da ya da New York’taki Iridium’da caz becerilerini sergilerken bulabileceğiniz Skolnick aralarında Rodrigo Y. Gabriela, Horacio “El Negro” Hernandez gibi dünyaca ünlü isimlerin yer aldığı; eleştirel olarak son derece övgü toplayan akustik projesi “Planetary Coalition”ın da öncüsü. Skolnick gitar ve müzik konusundaki engin birikimini sadece bir müzisyen olarak değil, bir eğitmen olarak da sergileme konusunda oldukça deneyimli. Amerikalı gitarist Joe Satriani, 2016 yılında daha önce öğrencisi olan Alex’i aralarında Eric Johnson, Mike Keneally ve Steve Vai gibi isimlerin yer aldığı; her yıl düzenlenen G4 Experience için misafir eğitmen olarak seçti.  Bunun yanı sıra Alex, Helsinki’de “The International Society – Metal Araştırmaları” doktora programı ve “Dayton Üniversitesi Metal ve Kültürel Etki Konferansı” gibi akademik konferanslarda eğitmen ve konuşmacı olarak sık sık yer alıyor.Bir yazar olarak da oldukça aktif olan Alex, kadrosunda “metal entelektüeli” kabul edilen Lamb of God’ın vokalisti D Randall Blythe’in yer aldığı; iki yılda bir satışa çıkan lifestyle ve kültür-sanat dergisi “UNBUILT”a editörlük ve yazarlık yaptı. Aynı zamanda The Talkhouse, Guitar World, Guitar Player ve benzeri yayımlarda da yazıları düzenli olarak yayınlanıyor.
Gero’s Durum :  Gidip gitmemede kararsızım, çok tanıdık ve bildik gerçekliklerine şahit olduğum o efsane parçaları jazz ritimleri ve altyapısı ile kaldırabilir miyim diye şüpheliyim.  Ama müzisyenler ve kalite merak uyandırıcı, bakacaz.


  
“Wooden Shjips”
16 Mar 2019  Cmt  22:30  /  Salon İKSV,  İstanbul  ( 90 TL) 


Erik “Ripley” Johnson’ın vokal ve gitarları, Dusty Jermier’in bası, Nash Whalen’in klavyesi ve Omar Ahsanuddin’in davullarıyla saykedelik bir rüya takımı Wooden Shjips. Eski meskenleri San Francisco’da müzik yapmaya başlayan dörtlü, kendi adlarını taşıyan ilk albümlerini 2007’de yayımladı, o günden bugüne saykedelik rock’ı günümüze taşıyan şarkılarını beş albümde topladı. Palmiye ağaçlarıyla çevrili uçsuz bucaksız Kaliforniya yollarında uzun bir araba yolculuğuna çıkaran müzikleri kulakların pasını alıyor, mest ediyor; şarkılarının her biri ayrı bir manzara çiziyor. Grup üyeleri, Velvet Underground ve Neil Young’ı, ayrıca 60’lar saykedelik sahnesini esin kaynakları arasında gösteriyor. Beş yıllık bir aradan sonra, geçtiğimiz Mayıs’ta yayımladıkları ‘V’, Ripley’nin 2017 yazında, siyasi karamsarlığın ve rekor kıran sıcakların buhranını dağıtmak için bestelediği, barışçıl bir başkaldırı niteliğindeki hayalperest şarkılardan oluşan, tam anlamıyla bir “yaz” albümü. Bugün ekibin yarısı Portland, yarısı San Fransisco’da yaşıyor, bir süredir Berlin’den kiraladıkları bir karavanla Avrupa’yı turluyorlar. Mart’ta ise yolları Salon’a düşüyor.
Saykedelik rock’ın sakin ve atmosferik kıyıları, dertlere derman gitarlar...
Gero’s Durum :  Hippiler,  sanrı vericiler , rahatlatıcı ve keyif verici bir saykodelik sound . İstanbul dışında olacağım için gidememekten en çok üzüleceğim konserlerden biri olacak , çok isterdim gitmeyi.


  
“Haken” 
29 Mar 2019 Cum 20:30  /  Zorlu PSM - STUDIO,   İstanbul ( Biletler Tükendi )


Londra çıkışlı progresif metal grubu Haken Progresif müziğin günümüzdeki en yenilikçi ve dinamik temsilcilerinden biri , 2007 yılında kuruldu ve geçen 11 senede dört stüdyo albümü, bir uzunçalar ve bir canlı kayıt albümü yayınladı. Başarılarının her zaman ötesine geçme azminde olan Haken, kendi sınırlarını zorlamayı amaç edinirken dinleyicisini de her zaman diken üzerinde tutmayı başarıyor. Vokalist Ross Jennings, Haken’i “Biz basit müzik yapmıyoruz. Her zaman bizden beklenilenin ötesine geçmeyi hedefliyoruz. Son albümümüz ile de bunu başardığımıza inanıyorum.” sözleriyle anlatıyor.Beşinci stüdyo albümleri “Vector” ile Haken, kendi sound’unu bugüne kadar kullanmadıkları kadar sert bir eğilim ile yeniliyor. Gitarist Charlie Griffiths “Her zaman heavy metal etkisi altındaydık. Ancak bu albümün yazım aşamasında dahi diğerlerinden daha “metal” albümü izlenimi uyandıracağından emindik. Bu albümde bir araya gelen parçalar, bugüne kadar yayınladığımız en iddialıları.” sözleriyle Vector’u tanımlıyor.
Gero’s Durum :  Byfuss’la beraber elimizi çabuk tutamadığımız için bilet alamayıp kaçıracağımıza oldukça üzüleceğimiz konserlerden biri de Haken  


2019 Yılı Konser Ajandasından Bir Derleme  

Küçük bir açıklama notu:  Aşağıdaki konserler  şu ana kadar  tarihleri ve organizasyonları kesinleşmiş olanlardır .  Başka konserlerde olabilir , bunlar benim kişisel olarak dikkatimi çekenlerdir, arada gözden kaçırdıklarımız var ise de ilave edilir zaman içinde. 


NİSAN 2019 

“Seafret”
20  Nis  2019   Cmt 22:30   /  Salon İKSV,  İstanbul  ( 112 TL) 

“John McLaughlin & The 4th Dimension”   (PSM Caz Festivali ) 
25 Nisan 20:30 -  Zorlu PSM - Turkcell Sahnesi

“Enrico Macias “  PSM Caz Festivali
27 Nisan 20:30 - Turkcell Sahnesi – Zorlu PSM 

“Jinjer”   
28  Nis  2019  Paz  20:00    /  IF Performance Hall Beşiktaş, İstanbul (90 TL)

“Sepultura”
30 Nis 2019  Sal  21:00  /  IF Performance Hall Beşiktaş,  İstanbul  (110 TL) 



MAYIS 2019 

Dead Combo   ( PSM Caz Festivali)
02 Mayıs 20:30 - Turkcell Platinum Sahnesi – Zorlu PSM 


“Madeleine Peyroux “  (PSM Caz Festivali) 
02 Mayıs 20:30 - Turkcell Sahnesi - Zorlu PSM 


“Kikagaku Moyo”
03 May  2019  Cum 22:00  /  Salon İKSV,  İstanbul


“Bobby McFerrin & Gimme5 (circlesongs) “ - PSM Caz Festivali
06 Mayıs - Turkcell Sahnesi – Zorlu PSM 

“John Scofield Combo 66 featuring Vicente Archer, Gerald Clayton & Bill Stewart  “ - PSM Caz Festivali
18 Mayıs 20:30 - Turkcell Platinum Sahnesi – Zorlu PSM 


  
HAZİRAN 2019 

Diablo Swing Orchestra  ( PSM Caz Festivali )
01 Haz 2019  Cmt  21:30  / Zorlu PSM - STUDIO, İstanbul (75 TL)

“Deus”  ( The İdeal Crash Tour )
13 Haz 2019 Per  20:30  / Zorlu PSM - STUDIO,  İstanbul  ( 75 TL)


“Franz Ferdinand”
19 Haz 2019 Çar 20:30 /  Zorlu PSM - Turkcell Sahnesi,  İstanbul  (135 TL )


  
TEMMUZ 2019 

Glenn Hughes  ( performs Deep Purple Classics Live )
11 Tem 2019 Per 20:30 / Zorlu PSM - Turkcell Sahnesi, İstanbul ( 150 – 65 TL arası)


“Kevin Morby” ( Solo )
17 Tem 2019 Çar  21:30  /  Salon İKSV,   İstanbul (90 TL) 

“Manowar” (Final Battle Tour )
20 Tem 2019 Cmt 17:00  / KüçükÇiftlik Park,  İstanbul  (230 TL – SÖ: 365 TL)



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...