11 Mart 2019 Pazartesi

Alex Skolnick Caz Trio İstanbul'da


Testament grubundan tanıdığımız efsane gitarist Alex Skolnick, davulcu Matt Zebrovski ve kontrbasçı Nathan Peck’le oluşturduğu caz trio'suyla 14 Mart 2019, Perşembe günü İstanbul'a gelip konser verecek. Alex Skolnick Trio, o  gece Zorlu PSM’de vereceği konserde özgün parçalarının yanısıra hard rock ve heavy metal klasiklerini de caz formunda yeniden yorumlayacak. 


Rock FM'de Blues Perişan radyo programına başlamıştım. Bir adaya sığınmak gibi bir duygu ile ilk gençlik çağımın blues dokunuşlu rock'ına yer verecektim. Yeniye ait hiç bir şey olamazdı... Eh hani miladı da 1994 demiştim yani her şey 94 yılından öncesi olacaktı. Ama kafamdaki altın devir 1970'lerdi. Böyle böyle başladım ama konu blues olunca öyle çok yeni çalışma ile karşılaşmıştım ki bu berekete ben de şaşırdım doğrusu. İyi de oldu hani; eski tozlu raflardan alınmış plaklardan oluşan arşivlik bir program yerine günü de takip etmiş olacaktık. Diğer bir yandan da keşfetme yanımı tekrar canlandıracaktı. 
Bu coşkuyla bir yandan yeni isimleri keşfederken, aynı zamanda da geçmişte yapılmış ama bilmediğim grupları öğreniyordum. Teknoloji sağ olsun bilmediğim ne çok eski grup varmış, açıkcası hala keşif bitmiş değil. 
İşte o zaman diliminde karşıma bir caz üçlüsü çıkacaktı. Grubun ismi Alex Skolnick Trio idi. İsim kulağımda tanıdık tınlamıştı, siması da yabancı değildi. Kısa bir süre sonra raylar yerine oturacaktı. Bu ismi otuz yıl öncesi tutkuyla dinlediğim Testament grubunda gitarist olarak tanımıştım. Testament deyip de geçmeyin hani... O zamanlar thrash metal tarzı yeni çıkmış ve Testament grubu hem popülerlik hem de müzikalite olarak en gözde olanıydı. ( bence hala da öyledir) 
Bu karşılaşmanın akla getirdiği ilk soru tabi ki, "İyi de böylesi bir thrash grubundan sonra neden caz ?" olacaktı. Hani bizde çok olur ya, "Abi ne yapalım thrash'in modası geçti, konserlerde dolmuyordu, para da kazanamıyorsun." deyip, pop yaparsın ama caz yapmazsın, çünkü onda da para ve ilgi yok. Alex Skolnick de bu yüzden mi bir caz trio'su kurmuştu. Yoksa tam tersine popülerlikten bıkmış köşesine çekilip, böyle bir seçim yapmıştı.
Bu sor işaretler arasında boğuşurken sonra bir de baktım ki o otuz yıl öncesinin Testament konserlerinin bitiminde Skolnick gitarını alarak caz kulüplerinin yolunu tutması adetiymiş. Milano’daki The Blue Note, Prague’daki Agharta’da ya da New York’taki Iridium caz kulüpleri Alex Skolnick'in Testament turnelerinden kalan aralarda caz tutkusunu beslediği mekanlarmış. O yılların thrash metal grupları arasında Testament'in müzikalitesi yüksek ayrıcalığı, belki de Skolnick'in bu tutkusu ile besleniyor ve o albenili alameti farikasını oluşturuyordu.  
 Alex Skolnick, caz çalışmalarının dışında üniversite doktorasını vermiş bir akademisyen. Skolnick gitar ve müzik konusundaki engin birikimini sadece bir müzisyen olarak değil, bir eğitmen olarak da sergileme konusunda oldukça deneyimli.
Testament grubundan tanıdığımız efsane gitarist Alex Skolnick, davulcu Matt Zebrovski ve kontrbasçı Nathan Peck’le oluşturduğu caz trio'suyla 14 Mart 2019, Perşembe günü İstanbul'a gelip konser verecek. Alex Skolnick Trio, o  gece Zorlu PSM’de vereceği konserde özgün parçalarının yanısıra hard rock ve heavy metal klasiklerini de caz formunda yeniden yorumlayacak. 


Alex Skolnick Trio albümleri

2002 - Goodbye To Romance: Standards For A New Generation (Skol Productions)

2004 - TransformationMagnatude Records )

2007 - Last Day In Paradise  Magnatude Records )

2011 - Veritas  ( Palmetto Records, Megaforce Records)

2016 - Live Unbound (Skol Productions)

2018 - Conundrum ( Palmetto Records )


Geçtiğimiz yıl çıkan "Conundrum" albümünün tanıtım turnesinin Avrupa bölümü kapsamında 14 Mart 2019, Perşembe günü  Alex Skolnick Trio,  Zorlu PSM’de vereceği konserle  İstanbullularla buluşacak.









Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...