28 Şubat 2019 Perşembe

UFO Veda Turnesine çıkıyor.



 “Bu veda kararı uzun zamandır vardı, UFO'nun 2016'daki turnesinin sonunda istifa etmeyi bile düşündüm. Bu sözden nefret ettiğim için buna bir veda turu demek istemiyorum, ancak gelecek yılki konserlerle emekliye ayrılıyorum.”
Phil Mogg


Rock tarihinin en önenli hard rock, heavy metal gruplarından UFO kuruluşunun ellinci yılını tamamladı. Grup 50. yıldönümünü kutlamak için ABD'de konser turnesi yapmayı planlıyor. Bu aynı zamanda UFO'nun da son konserleri olacak.  Bu yılın sonbaharında başlayacak olan turnenin ilk 10 konserinin tarihleri iki gün önce açıklandı ama bu 10 konserin ardından diğerleri de gelecekmiş.  
UFO'nun veda turnesi 10 Ekim'de Kaliforniya'daki Grove'da başlıyor ve 2 Kasım'da Uncasville, Conn .'deki Mohegan Sun Casino'da da son buluyor.  İlk iki geceki konserde Blue Oyster Cult grubu da açılışı yapacakmış.   
UFO'nun geçen yıl biten turnesinden sonra efsane topluluğun dağılacağına yönelik söylentiler ortalığa yayılmıştı. UFO'nun klasik kadrosundan kalan tek eleman olan Phil Mogg, bir ik ay önce  Facebook'tan yaptığı açıklamada  bu turun sona ermesinden sonra emekli olduğunu söylemişti. İki gün önce yapılan bir basın açıklanmasıyla da bu haber tam anlamıyla resmiyet kazanmış oldu.  
Grubun kurucusu ve şarkıcı olan Phil Mogg, 
“Bu veda kararı uzun zamandır vardı, UFO'nun 2016'daki turnesinin sonunda istifa etmeyi bile düşündüm. Bu sözden nefret ettiğim için buna bir veda turu demek istemiyorum, ancak gelecek yılki konserlerle emekliye ayrılıyorum.” 
diye durumu özetleyecekti.
2019 yılının  UFO’nun kuruluşunun 50. yıldönümünü olduğunu belirten Mogg,
  “Zamanlama bana doğru geliyor. Hem 50. yıl için anlamlı bir turne hem de final olacak. ABD'den sonra İngiltere’de de  son kez buluşacağımız konserler olacak. Grubun güçlü bir bağlantısı olan seçilmiş diğer şehirlerde de bazı gösteriler düzenleyeceğiz. Bu uzun bir tur olmayacak. Yolda olmak her zaman çok rahat ve konforlu değil ve konser vermek eskisi kadar harika olsa da, etrafını saran şeyler çok yorucu geliyor. Bırakmak için yerinde ve doğru bir zaman. ”
dedikten sonra ise sözlerini şöyle tamamlayacaktı,
"Bu durum için belki de kullanılacak en iyi kelime 'acı tatlı' olsa gerek. Ama UFO'dan ayrılmak için artık zamanım geldi ve bundan sonra geriye kalan tek şey harika bir tur attığımızdan emin olmak. ”


UFO 'nun veda turnesinin ABD'de belirlenen konser tarihleri ise şöyle sıralanıyor:


10 Ekim - Anaheim, CA @ The Grove 
11 Ekim - Las Vegas, NV @ Blues Home
 24 Ekim - Wabash, IN @ Honeywell Centre 
25 Ekim - St. Charles, IL @ Arcada Tiyatrosu 
26 Ekim - St. Charles, IL @ Arcada Tiyatrosu 
27 Ekim - Chesterfield, MI @ Diesel 
30 Ekim - New York, NY @ Sony Hall 
31 Ekim - Staten Island, NY @ St George Tiyatrosu 
1 Kasım - Jim Thorpe, PA @ Penn Hill
2 Kasım  - Uncasville, CT @ Wolf'un Den @ Mohegan Sun



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...