19 Şubat 2019 Salı

Nobel Rock Ödülü olsaydı?


Nobel ödülünde Rock dalı olsaydı kesinlikle adayım Çağlan Tekil olurdu ve kesinlikle de kazanırdı. "Teşbihte hata olmaz" demişler, yani benimkisi bir benzetme. Bundan iki yıl önce Laneth Bir Gece konseriyle 25 yıl öncesini canlandıran Çağlan, köşesine çekilip eski fotoğraflara bakıp, anıları canlandırmak yerine bu konserleri üçe çıkartmaya hazırlanıyor. Bu arada bir de bizleri Dr. Skull ile buluşturan etkinlikte de onun payı büyüktü. Tabi bu arada o güzelim plakları ve CD'leri piyasaya çıkartarak Dr. Skull'ı hatıralar ötesine, bugüne taşıyan Haluk Ataklı (Hammer Müzik)'yı da unutmamamız gerekir. 
Çağlan Tekil'in öncülüğünü yaptığı  Laneth, 1991-1994 yılları arasında yayınlanan Türkiye’nin ilk iki fanzininden biri. Aradan 25 yıl geçmesine rağmen ismi ve etkisi hala konuşuluyor. Bunun başlıca sebebi son iki yıldır o günleri yadetmek adına “Laneth Bir Gece” ismi altında bir gece düzenleniyor olması. Biletleri günler öncesinden tükenen daha önceki iki etkinlikte Pentagram, Metalium, Kronik, Radical Noise, Asafated, Rashit, The Climb, Tünay Akdeniz, Murder King, Razor gibi isimler sahne aldı. Asafated, Rashit ve The Climb’ın yıllar sonra sırf Laneth Bir Gece için yeniden bir araya geldiğini de belirtmek gerek. Tünay Akdeniz ise 40 yıllık müzik hayatının ilk konserini Laneth Bir Gece-2’de verdi. Şimdi sıra Laneth Bir Gece III’te…
"Laneth Bir Gece" konserleri o eski günleri yad etmenin ötesinde Metalium, Kronik, Radical Noise, Asafated gibi dönemin uzun zamandır görmediğimiz gruplarını bizlerle buluşturuyor. Hatta daha öncelere gidip 1970'lerin Türkiyesinde ilk punk rock plağını yapan "Big Rocker" Tünay Akdeniz'in ilk konserine imza atan organizasyon oluyordu. 
Birileri bizlere üç yıl önce bu grupların konserlerinin olacağını söylese herkes ona "deli" gözüyle bakardı. Ha bu arada laflar da pabuç gibi hazırdı hani:"O gruplar salonu doldurmaz". İşte bu yüzden yazımın başında Çağlan Tekil'e övgü yaptım. Onun vizyonuna ve bu konudaki maharetine saygı duymamak olur mu hiç. 
8 Mart 2019 tarihinde de  "Laneth Bir Gece"nin üçüncüsü gerçekleşecek. Bu sefer ki buluşmada 25 öncesini grubu  Cultus ile bu konserde karşılaşacağız. Hammer Müzik’in yayınladığı 001 no.lu ilk kasetin sahibi olan Cultus, 20 yılı aşkın süredir sahnelerden uzak kalmış bir grup. İlk albümleri “Bodhisattva” (1993) ve ikinci albümleri “Eye” (1994) hala zevkle dinlenmekte. Grup Atalay, Cenk-iz, Sacit ve Naim’den oluşan kadrosuyla Laneth Bir Gece’nin en özel konuklarından biri. 
Laneth Bir Gece III konserinde 30 yıl öncesinin bir ağır top da var: Objektif. İlk albümleri “Tımarlı Hastane” 1990 yılında çıkaran Objektif o günlerden bugünlere ara vermeden gelen rock gruplarımızdan. Hard rock ve heavy metal soundu içinde albümler çıkartan grup, son albümleri “Sokağın Sesi”ni  2007 yılında yapmıştı. Konserlerine tam gaz devam eden Vecdi Yücalan (vokal ve gitar), Murat Tükenmez (bas), Çağlar Abanoz (gitar), Umut Mutku (gitar) ve Onur Akça'dan (bateri) oluşan Objektif, sert ve tavizsiz sounduyla o gece sahnede olacaklar. 

8 Mart 2019 Cuma günü, IF Performance Hall Beşiktaş'ta gerçekleşecek olan Laneth Bir Gece III'te The Climb, Pagan, Razor grupları da yer alıyor. 

Tüm Laneth Bir Gece’lerde sahne alan tek grup olan Razor, daha önce Dr. Skull ve Hazy Hill setleriyle çok konuşulmuştu. Bu kez saygılarını Kramp için sunacaklar.


  Aptulika

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...