1 Ocak 2019 Salı

Dr. Hook'un vokalisti Ray Sawyer hayata veda etti.


Dr. Hook grubunun vokalisti Ray Sawyer, 31 Aralık 2018'de Florida'da 81yaşında hayata veda etti. 



Gözündeki bant ve kovboy şapkasıyla Dr. Hook grubunun simgesi ve en çok tanınanı olan Ray Sawyer, vokalistliği ile öyle aman aman öne çıkan bir yanı yoktu, hatta diğer elemanlar da lead vokal yapıyorlardı. Bütün bunlara rağmen Dr. Hook denilince akla ilk gelen o olurdu.

Bunda da hiç su götürmez ki gözündeki bant onun akılda kalan imajını oluşturuyordu. 

Peki bu göz bantı bir sahne imajı mıydı, dersiniz.

Ray Sawyer, 1969 yılında feci bir trafik kazası geçirir. Arabasıyla yuvarlanan sanatçı hayati tehlikeyi atlatır ama ne yazık ki sağ gözünü kaybeder ve o gözündeki bant o kötü olaydan sonra kalır. Bu kazadan iki yıl sonra da Dr. Hook grubunda çalışmaya başlar. 

Ray Sawyer'in vokalini yaptığı ve tanınmalarını sağlayan parça da "Cover Of The Rolling Stone" olur. Şarkı sözlerinde Rolling Stone dergisine kapak olmanın heyecanını anlatan bu parça 1972'de liste başı olur ve bir yıl sonra da grup, heybetli Rolling Stone dergisinin kapağında (karikatür çizim olarak)yer alır. 

"When You're in Love with a Beautiful Woman", Sylvia's Mother" ve "Old Sixteen" gibi parçalarıyla da tanınan Dr. Hook grubundan 1981 yılında ayrılan Ray Sawyer, müzik kariyerine solo olarak devam edecekti. 




"Cover Of The Rolling Stone" - 1972





"When You're in Love with a Beautiful Woman" - 1979




"Only Sixteen" - 1972




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...