23 Aralık 2018 Pazar

Woodstock'un 50. Yıldönümünü Anmak için Güvercin Heykeli


2019'un Ağustos ayında efsanevi Woodstock Festivali'nin 50. yılı olacak. Bu yıldönümü ile ilgili etkinlikler için de çalışmalar hummalı bir şekilde sürüyor.

 Ağustos 1969'da düzenlenen Woodstock Müzik Festivali'ni izleyip o havayı soluyanlar bugün 70'li yaşlarında ama geçen zaman içinde ama ardından gelen yeni kuşaklarda da bu tarihi konserin etkisi bitmeyecek hatta azalmayacaktı bile. Dolayısıyla bu festivalin ellinci yılında acaba neler yapılacak sorusu herkesin gündeminde. Geçtiğimiz çarşamba günü yapılan bir açıklamayla bu perde biraz aralandı. 

New York eyaleti Sullivan County’deki yetkililer, Woodstock Müzik ve Sanat Fuarı’nın 50. yıldönümünü kutlamak için onlarca güvercin heykelini sokaklara kuracaklarını açıkladılar.

Bölge yetkilileri ve Sullivan Catskills Ziyaretçiler Birliği, 36 adet olacak bu heykeller Ağustos 1969 yılında yapılan, üç günlük Woodstock festivali afişinde yer alan resmi logodaki güvercinden yola çıkacakmış.  

Turizm yetkilileri, güvercinleri 1960'ları hatırlatan renklere boyamak için yerel sanatçıların görevlendirileceğini söylediler. Güvercinler bölgeye Haziran ortasına kadar yerleştirilecek ve 2019'un sonrasında da yerinde kalacakmış.

New York eyaleti, Woodstock’ın altın yıldönümünü pazarlamak ve tanıtmak için kullandığı Sullivan County’ye 750 bin dolar veriyor.


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...