5 Aralık 2018 Çarşamba

Uriah Heep ile Geoff Tate "pişti" olunca...ne halt edecez!

Bu yıl Queensryche'in efsanevi albümü "Operation Mindcrime"in yayınlanışının otuzuncu yıldönümü. Bu sebeple 2018'in başında  Geoff Tate, 30. yıl nedeniyle bir "Operation Mindcrime" konser turnesi yapmaya karar vermişti. Bu turne kapsamında  2019'un Şubat'ında Geoff Tate, İstanbul'a konser için geliyor.



Queensryche grubuyla ilk kez "Operation Mindcrime" albümüyle tanışmıştım. Yıl 1988 falan gibiydi ve bir anda tutulmuştum. Bu aynı Marillion'a ilk dinleyişte tutulmam gibiydi. Her iki grubun da vokali ayrıcalıklı ve dikkat çekiciydi. Marillion'da Fish, Queensryche'da ise Geoff Tate hem ses imzasını koyuyor hem de bulundukları grubun soundunu görünür ediyordu. Zaman içinde her iki vokalistte gruplarıyla yollarını ayırarak solo çalışmalara yöneleceklerdi.  Ne onların çalışmaları ne de grupların bana aynı tadı vermeyecekti. 


Geoff Tate'li Queensryche çalışmaları hafızamdan hiç bir zaman çıkmaz ve önemini asla yitiremez. Buna karşın Tate'in vokal yapmadığı Queensryche ya da solo albümleri başarılı olsa da aklımdan silinip, gitmiştir. 

Bu yıl Queensryche'in efsanevi albümü "Operation Mindcrime"in yayınlanışının otuzuncu yıldönümü. Bu sebeple 2018'in başında  Geoff Tate, 30. yıl nedeniyle bir "Operation Mindcrime" konser turnesi yapmaya karar vermişti. Bu sefer de o zamanki kadro yani Queensryche olmayacaktı. Bu eksiklikti ama ne yapalım (zaten bunu önemseyen de çok azdır ya) Geoff Tate'i solo olarak dinleyecektik. Dinleyecektik dedim ama tabi bizim ülkeye bu konser gelirse. Tam bunları düşünürken bir de ne görelim, 2019'un Şubat'ında Geoff Tate, İstanbul'a konser için geleceği haberini aldık. 
Yeni yıla iyi giriyorduk, Şubat ayında hem Uriah Heep hem de Geoff Tate'i konserde görecektik ama o da ne her iki konserin de tarihi 10 Şubat'tı... yani aynı güne rast gelmişti. Argo tabiriyle "pişti olmuş"tu. 
Artık yazı tura mı atarız ne yaparız bilinmez ama benim gönlüm bir yandan Tate diyorsa da bir yandan da Uriah Heep'in son albümündeki Phil Lanzon'un keyboard tınıları kulağımı çeliyor. 

Aptulika


Geoff Tate's Operation Mindcrime
  IF Performance Hall Beşiktaş 10 Şubat 2019  

 Progresif metalin en büyük topluluklarından Queensrÿche’ın efsanevi vokali Geoff Tate, Operation: Mindcrime projesi  10 Şubat’ta İstanbul’da.

Kurucusu olduğu Queensryche, 1984 yılında çıkardıkları ilk albüm "The Warning" ile dikkatleri üzerlerine çekti, 1986 tarihli ikinci albüm "Rage for Order” ile kendini kanıtladı. 1988 yılında yayınladıkları kült albüm "Operation Mindcrime” ise grubu Rock/Metal dünyasında çok ciddi ve önemli bir yere getirdi. Tüm zamanların en iyi konsept albümlerinin arasında gösterilen "Operation Mindcrime” döneminde Pink Floyd’un The Wall albümüyle kıyaslanabilecek kadar ilgi görmüştü. 1990 tarihli “Empire" ile zirvedeki yerini sağlamlaştıran grup, bu albümdeki Silent Lucidity yılın en iyi rock şarkısı ödülünü alır ve Grammy'e layık olur.

Grubun efsane vokalisti Geoff Tate; kişisel projesi Operation: Mindcrime ve aynı ismi taşıyan efsane albümün 30. yılı şerefine tüm albümün baştan sona seslendirileceği çok özel bir konser vermek üzere %100 Metal katkılarıyla, 10 Şubat 2019’da IF Performance Hall Beşiktaş.

(Basın bülteninden)



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...