14 Aralık 2018 Cuma

Objektif'in Ankara konserinden kareler Vol. 1


Geçtiğimiz hafta 7 Aralık, cuma günü Objektif Ankara konseri için Black N Roll'da sahneye çıkmıştı. Bugün o konserin fotoğrafları da elimize ulaştı. Şimdi onları sizlerle paylaşacağız. 

Fotoğrafları çeken Anıl Yurdakul'a teşekkürlerle


OBJEKTİF ANKARA KONSERİ 
7 Aralık 2018 - Black N Roll

İstanbul'dan yola çıkma vakti gelmiştir ve Objektif elemanları Arnavutköy (Boğaziçi'ndeki) otobüs durağında Sarıyer - Kavaklıdere minibüsünü bekliyorlar. Bu arada o gün İstanbul oldukça soğuk ve boğazın Asya yakasında tepeleri ufaktan kar kaplamış. 



Minibüs gelir ve yola çıkılır. 



Aykan yenge gelir ve Vecdi Aga'nın yüzü güler. Bu arada en arkada biri uyuyor mudur nedir. 

Murat özel olarak Brezilya'dan getirilen kakao tanelerinden özenle hazırlanan kahvesini yudumlar. Bu arada Vecdi arkadaşları sıkılmasın diye Ray Charles taklidi yaparak oyalar.



Yolculuk bu ağır geçer. Dağı var, virajı var, kavisi var, viyadükü var yani var oğlu var. İşte o anlarda kendinden geçen Vecdi şuursuzca uyuyor. Ama emniyet kemeri unutulmamış ve bağlanmış... Uykuda da olsa emniyet elden bırakılmamalı. 




En nihayet kara görünmüştür ve Ankara'ya varılmak üzere. Objektif Turne Minibüsü'nde  bir sevgi yumağı oluşuyor. Hatta Umut sağ elini , Vecdi ise sol elini yumruk yapıp kaldırarak "Oley" nidalarıyla ortalığı inletiyorlar. Bu arada Vecdi'nin "Oley"inden sonra bilmem kaç oktavlık sese direnemeyen arka cam kırılıyor.




Bunca meşakkatten sonra Ankara'ya varılmıştır. Başkent topraklarına ilk adımını atan Vecdi,  Erkin Koray'dan bildiğimiz "Ankara Sokakları" şarkısını okur. İlk nakarattan sonra gözlük camları, ikinci nakarattan sonra da arkadaki yapının camları tuzla buz olacaktı. 




Tunalı Hilmi'ye varılmış ve konserin yapılacağı Black N Roll'a gelinmiştir. Mekanı inceleyen Objektif gitaristi Umut, yeri beğenerek " Black Mlek" diyerek okey verir.





Artık İstanbul çok uzaklarda kalmıştır ama tişört ve zillerde yaşar bir şekilde diyen Onur konser için hazırlıklara başlar.





Konser öncesi hazırlıklar sürer ama biraz da dinlenmek lazım diyen Murat, bir sigara molası verir.




Hummalı çalışmalar vızır vızır sürer.



Söyle bir de davulu kuralım ve ses tesisatını ayarlayalım.



Biraz da dinlenelim.  



"Seeh  Seeh... ses deneme bir ki" Biraz prova




Her şey tamamdır ve konser başlar.




Yüksek volüm ve Rock 'n Roll ! 




Umut gitarla soloya giriyor. Gitar mitar... solo molo



Parçaları Objektif'le birlikte söyleyen Ankara'lılar.




Biraz da headbang



Ve konserin sonuna doğru Vecdi, "Rock'n Roll Böyle Bişi" diye bir tirat atıyor. Oktava dayanamayan Black N Roll'da bütün bira bardakları kırılıyor. Mekan sahibi bardak paralarını Objektif'ten kesiyor. Bu arada Vecdi mağdur olan seyirciye jest yaparak "Hey barmen bütün hesaplar benden sen de iç" diye haykırınca bu sefer dolu bira şişeleri tekmili birden kırılır. Konserin bundan sonrasında fıçı bira servisi tahta bardaklarla yapılır. 



 Vecdi Yücalan – Vokal

Murat Tükenmez – Bas

Çağlar Abanoz – Gitar

Umut Mutku – Gitar

Onur Akça – Davul

Yazı : Aptulika
Fotoğraflar : Anıl Yurdakul




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...