2 Eylül 2018 Pazar

Grand Funk Railroad'ın davulcusu Don Brewer 70 yaşında


Grand Funk Railroad ismini bilen çok kişinin olmayacağını biliyorum. Başlığı yazarken bu yüzden tedirginlik duydum. "Grand Funk Demiryolu'nun makinisti 70 yaşında" diye başlık atsaydım, etkisi aynı olurdu. Oysa çok eski zamanlarda bu grubun plakları ülkemizde de yoğun ilgi görürdü. Hala eski dinleyici için önem taşıyan bu hard rock grubunu dinleyen yeni kuşak da etkisi altına girer. 
Hani "ıssız adaya gitseniz yanınıza ne alırdınız?" diye bir terane vardır ya buna benzer bir şekilde bana "yanıma alacağım 10 hard rock grubu" sorulsa tereddütsüzce vereceğim ilk grup ismi, Grand Funk Railroad olur.

Üç kişiden kurulu yani trio denilen rock gruplarının keyfi başka bir şeydir. Hard rock tarzının en ayrıcalıklı güzelliğinin ismi de; GRAND FUNK RAILROAD'dır. 1970'lerin bu unutulmaz hard rock grubu ilerde çıkacak heavy metal gruplarının da ilham kaynağı olacaktı. 
Bundan 70 yıl önce yani 3 Eylül 1948'de Grand Funk Railroad'ın davulcusu Don Brewer, Michigan'da dünyaya gelmişti. ABD'li baterist ilk grubu "The Red Devils"i daha henüz 12 yaşındayken kurmuştu. Brewer daha sonra kurduğu "Jazzmasters" grubunda davulun yanısıra vokali de üstlenecekti. 
1969 yılında Mark Farner ( gitar - vokal ) ve Mel Schacher (bas) ile hard rock'ın muhteşem üçlüsü Grand Funk Railroad'ı kuran Don Brewer, bugün 70 yaşına giriyor. 










Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...