30 Eylül 2018 Pazar

Chicago Blues ustası Otis Rush'ı kaybettik



Otis Rush cumartesi günü, 84 yaşında hayata veda etti.  Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan, Led Zeppelin, Melvin Taylor gibi müzisyen ve gruplara ilham kaynağı olan Otis Rush, Rolling Stones dergisinin yaptığı 100 Büyük Gitarist sıralamasında 53. sırada gösterilmişti.



Chicago Blues'ın görkemli gitaristi Otis Rush cumartesi günü (29 Eylül 2018) 84 yaşında hayata veda etti. 2004 yılında felç geçiren büyük usta son yıllarını müzikten uzak geçirmişti. 

İlk plağı olan "I Can't  Quit You Baby"i 1956 yılında yayınlayan Otis Rush, aralarında Buddy Guy gibi isimlerinde olduğu blues ustalarının çıkışına vesile olmakla kalmayarak, rock gruplarına da ilham kaynağı olacaktı. 

1935 yılında Mississippi'de doğan Rush, 8 yaşındayken gitarı kendi kendine öğrenecekti. 1949'da Chicago'ya giden gitarist, büyük blues ustası Muddy Waters ile çalşmaya başlayacaktı.

Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan, Led Zeppelin, Melvin Taylor gibi müzisyen ve gruplara ilham kaynağı olan Otis Rush, Rolling Stones dergisinin yaptığı 100 Büyük Gitarist sıralamasında 53. sırada gösterilmişti.


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...