19 Ağustos 2018 Pazar

Robert Plant 70 Yaşında


Bu yaz İstanbul Caz Festivali'ne gelen Robert Plant'in konser izlenimlerini geçen hafta Geronimo Yalnızkartal'ın yazısında okudunuz. 
O rock dünyasının en önemli ismi. 
Queen denilince nasıl ki akla hemen Freddie Mercury geliyorsa, Led Zeppelin denilince de Robert Plant gelir.


Her iki grubun da kadrosunda kurulduğundan itibaren hiç eleman değişikliği olmamasına karşın insanların aklına bu vokaller gelir. Onların sadece önde bulunmalarıyla  bu ilgiye mazhar olmuyorlar, her iki isim de rock tarzına ayrıcalıklı bir vokal tavrını getirmişlerdir. Freddie Mercury ismi Queen'i silecek kadar (popüler ortamda) öne geçiyorsa da Robert Plant ismi geçtiğinde ise akıllara derhal bütün elemanlarıyla Led Zeppelin gelir. 
Bu efsane grubun vokalisti Robert Anthony Plant, bundan  70 yıl önce bugün İkinci Dünya Savaşı'nda İngiliz Hava Kuvvetler'nde de görev yapmış olan inşaat mühendisi Robert C. Plant ve Annie Celia Plant'in oğlu olarak, Staffordshire'da doğmuştu. 



1 yorum:

Unknown dedi ki...

Led Zeppelin sadece vokaliyle değil Elektro Gitaristi ve Bateristiyle de akla gelen bir gruptur. Queen'de biraz daha farklıdır. Dediğiniz gibi Freddie çok öne çıkar. Led Zeppelin ise fanları için John Henry Bonham'dır. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...