23 Ağustos 2018 Perşembe

Lynyrd Skynyrd'ın eski gitaristi ED KING, 68 yaşında öldü.

Saykodelik Rock grubu Strawberry Alarm Clock'un kurucusu olan Ed King, 1972'den itibaren Güney Rock efsanesi Lynyrd Skynyrd'a girmiş, dönemim üçlü gitar soundunu oluşturmuştu.



2011 yılında başarılı bir kalp ameliyatı geçiren Ed King, kalp yetmezliği nedeniyle de 1990'ların ortalarında profesyonel müzik hayatını noktalamıştı.
Bugün ailesi tarafından sosyal paylaşım sitesinden yapılan açıklamada King'in dün (22 Ağustos 2018) Nasville, Tenessee'daki evinde kalbine yenik düşerek öldüğü açıklandı.

1960'ların ortalarında saykodelik rock grubu Strawberry Alarm Clock'un kurucu elemanı olan Ed King, burada hem gitar hem de bas gitar çalarak yer alacaktı. O dönem bas gitaristliğinden etkilenenlerden biri de Metallica'nın efsanevi basçısı Cliff Burton'du.
1972 yılında Güney Rock'ın dev grubu Lynyrd Skynyrd'a  gitarist olarak katılan Ed King, 1975'e kadar grubun üç gitarlı döneminde bulunacaktı. 
1987 yılında Lynyrd Skynyrd'ın yeniden dönüş kadrosunda yer alan King, kalp yetmezliği rahatsızlığı sebebiyle 1996'da ayrılmak zorunda kalacaktı.


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...