23 Ağustos 2018 Perşembe

JEAN MICHEL JARRE 70 Yaşında


Ve 42 Yıl Önce Verilen Oksijen ile Elektronik Dalgalar Dünyayı Sarmıştı!


Elektronik müzik ve new age tarzlarının popüler anlamda ve de en istikrarlı temsilcisi  JEAN MICHEL JARRE, 24 Ağustos 1948'de Fransa, Lyon'da doğmuştu.
Ünlü Fransız besteci Maurice Jarre'ın oğlu olarak dünyaya gelen Jean Michel, 5 yaşında piyano çalmaya başlamış. Aileden gelen müzik ortamı, üstün yeteneği ile birleşince Jean Michel kendini çok küçük yaşlarda Paris Konservaturı'nda bulmuş. Burada klasik müzik konusunda yetkinleşen Jarre, yirmili yaşlarına doğru güncel müzik tarzlarına da ilgi duymaya başlamış. Böyle olunca da 1960'lı yıllarda kaçamak yaparak caz gruplarında çalışmaya başlamış. Bir de buna elektronik müzik sevdası eklenince konservatuar eğitimini bırakmak zorunda kalmış. 
1970'li yıllarda kendini film müzikleri yaparken bulan sanatçı, 1976 yılında  yaptığı ilk albümü "Oxygene" ile elektronik müzik kariyerini açacaktı. Ardından gelen "Equinoxe" (1978), "Zoolook" (1984), "Randez - Vous" (1986), "Revolations" (1988) gibi albümlerle elektronik müzik ve new age'in en görkemli ismi olarak müzik tarihine oturmuştur.  Hem de ne oturma, bizim gibi rock tutkunlarının plakları arasında da onun albümleri mutlaka bulunanlardan olmuştur. 
Jean Michel Jarre bugün 70 yaşına adım atıyor ama yeni bir resmine baksanız olsa olsa 50 dersiniz. 
İyisi mi biz nice yıllara diyelim ve noktayı koyalım.






Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...