13 Ağustos 2018 Pazartesi

George Harrison'un Gitarı Açık Artırmada




Onlar, 1950’li yıllarda Amerika’da ortaya çıkan ve Bill Haley, Chuck Berry, Little Richards, Buddy Holly ve genç kitleleri ardından sürükleyen kral Elvis Presley öncülüğündeki “rock’n roll” u alıp onu ileri taşıma ve büyük bir ustalıkla dönüştürme becerisi  gösterdi. 
Dönemler, modalar ve trendlerin ötesinde bir topluluk oluşturdu. 
Evet, "The Beatles”tan bahsediyorum.
Fab Four olarak nitelendirilen üyeler John Lennon, Paul  McCartney, George Harrison ve Ringo Starr.
Bu üyelerden George Harrison ve John Lennon ne yazık artık aramızda değil; Ringo Starr ve Paul McCartney ise 70 yaşlarını hayli geçseler de halen aktifler. 
Ringo Starr geçtiğimiz yıl "Give More Love" albümüyle bir sürpriz yapmıştı. Paul McCartney ise "Egypt Station" isimli bir albümle geliyor uzun bir aradan sonra.
Bu albümün tanıtımı amacıyla Paul Mc CartneyLiverpool'a dönmüş ve Beatles tarihinde önemli bir yeri olan Cavern Clup'ta severlerine bir sürpriz yapmıştı.
İşte, bu olayı Blues Perişan'da duyurmamızın ardından, mesaj kutumda bir haber buldum. Haber sevgili Aptülkadir Elçioğlu'ndan gelmiş.
Beatles ve George Harrison'a karşı hassasiyetim çok açık. 
2001 yılında aramızdan ayrılan George Harrison'ın gitarı Eylül ayında açık artırma ile satışa çıkıyor. Gitarın açık artırmada 500.000 Dolara satılması bekleniyor.
"Mastersound" elektro gitar vakti zamanında Harrison tarafından tamire verilmiş ve yerine de başka gitar alınmış.
Ancak tamir sonrası bir kaç kez daha kullanmış bu gitarı. 
Beatles'ın Cavern'de verdiği 3 Ağustos 1963 tarihli son konserde de George Harrison bu gitarı kullanmış.
Daha sonra Dave Berry and The Cruisers  topluluğunun gitaristi  Roy Barber tarafından kullanılan bu gitar, Barber'ın ölümünün ardından karısı tarafından gün yüzüne çıkarılmış ve 2014 - 2018 yılları arasında Liverpool'daki Beatles Story müzesinde yer almış.
Söz konusu gitar,  daha önce 2015 Mayıs'ında açık artırmada 485.000 Dolara alıcı bulmuş.
Açık artırma 9 Eylül'de ve bu gitarın haricinde Pink Floyd'a ait bir amfi ve Yes'in efsane gitaristi Steve Howe ile Bee Gees
topluluğundan Maurice  Gibb'e ait gitarların da  satış kapsamında olduğunu hatırlatayım.
İnsanın çok zengin olası geliyor... 

Bülent Seyitdanlıoğlu


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...