15 Ağustos 2018 Çarşamba

Genesis dönüş konserinde Phil Collins ve oğlu aynı sahnede


Phil Collins, 1980'lerden bu yana pop müziğin en büyük isimlerinden biri. Bu alanda öylesi bir ikondur ki, öncesindeki rock efsanesi yıllarını bile hafızalarda dondurmuştur. Ama herşeye rağmen sıkı rock dinleyicisinin kulağında onun rock dönemi ve davulu hiç bir zaman silinmeyecekti. 
Collin'sin davulunu ( tabi aynı zamanda vokalini) en son Genesis'in 1981 albümü "Abacab" da sert vuruşlarıyla dinlerken rock ile birlikte pop'a da göz kırpıyordu. Tepeden dökülen saçları evrimini tamamladığında  Collins yeni bir kulvara geçmişti.




Rock tarihinin önemli gruplarından Genesis'in 1971 ile 1976 yılları arasında davulculuğunu üstlenen Phil Collins, 1976'dan sonra davulla birlikte vokalistliği de üstlenecekti. Collins ismi 1981'de yaptığı "Face Value" isimli solo albümünden sonra pop müziğin gözdeleri arasına girecekti. Geçtiğimiz yıl Phil Collins'in hem müziğe hem de davula döndüğü haberiyle sevinmiştik. Eh kolay değil hani artık 1970'li yıllardaki gibi vokal yapan davulcu örneği pek yok. Tam buna seviniyorduk ki geçen yılın Haziran ayında Phil Collins"in bir kaza geçirdiği haberini aldık. Uzun bir süre yoğun bakımda kalan müzisyen neyse ki sağlığına kavuştu ve şimdilerde de Genesis ile birlikte müziğe dönüyor ama davulda yer almayacak. Phil Collins'in Genesis'le dönüş konserlerinde davulu 17 yaşındaki oğlu Nic çalacak. 
Genesis'in dönüş konserlerinde efsanevi zamanların iki Genesis elemanı Mike Rutherford ve Tony Banks da yer alacakmış. 


Genesis - Abacab


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...