16 Ağustos 2018 Perşembe

Blues Perişan Radyo Programı yeniden başlıyor!

İki yıl aradan sonra Blues Perişan radyo programı  "Radyo Dinlemek İçin Bir Site"de yeniden başlıyor. Her hafta Perşembe gecesi saat 21.00'den 23.00'e kadar iki saat sürecek program yeni yayın döneminde sizlerle olacak. 




Onuncu Yıla Doğru BLUES PERİŞAN Başlıyor!  

2016'nın eylül ayı gibiydi, radyo programımı yapmak için Rock FM'in Bağlarbaşı'ndaki stüdyolarına gitmiştim. Program sonrasında tonmaister Ömür, "Abi ben radyodan ayrılıyorum." dedi, vedalaştık. Ertesi günü gelen telefonda Metehan'da ayrıldığını söylüyordu. Yahu nedir bu diye zorladığımda radyonun satıldığını öğrenecektim. Bir süre sonra radyonun rock ile bir alakasının kalmadığını da anlayacaktık. 



Çok feci olmuştum. 2009'dan 2016'ya kadar her hafta yaz kış demeden bir kaç istisna haricinde tekrar yayın yapmadan Blues Perişan programını sürdürmüştüm. 2017 yılına program olmadan girdim ama inan olsun her hafta sanki program olacakmış gibi playlist hazırladım. Birilerine 7 yıldır yaptığım radyo programının son bulduğunu söylediğimde, üzüntümün parasal yani ekonomik nedenlerden olduğunu sanıyorlardı. Para almadığımı hatta üstüne para harcadığımı anladıklarında bana deli diye bakıyorlardı. Sadece para olsa iyi radyo yakın diye Kuzguncuk'tan Bağlarbaşı yokuşunu yazın sıcağında terleyerek, kışın soğuğunda titremelerle yürüyerek her hafta tırmanırken salak gibi mutlu oluyordum. Bir Temmuz sıcağında İstanbul kavrulurken gene bu tırmanışı yapmış, filaş belleği unuttuğumu farkedip, gene aynı yolu aşağı doğru yürüyüp, toplamda 4 defa yürümüştüm. Benimkisi dünya delilik, salaklık tarihine altın yaldızla yazılır mutlaka ama yapacak bir şey yok yazıp, çizmek, yayınlatmak, paylaşmak deliliğimiz payidar. 

Radyo programı bittikten sonra alışmam kolay olmadı. Mesala bir yerde John Coltrane'ın "Blue Train"i çalsa otomatikman, "Blues Perişan'dan hepinize merhabalar, bu haftaki programda..." diye konuşuyordum. Bir günde arkadaşların evinde eş, dost, çoluk, çocuk yemekteyiz. Ev sahipleri fonda müzik olsun diye yutup'u açmış. Parça bittiği anda ben "Doksan dört nokta beş rak ef em de blues perişan devam ediyor. Joe Bonamassa'dan dinledik, şimdi sırada..."anonsuyla rakımı yudumlarken, millet kafayı bulduğumu sandı da deli olduğum anlaşılmadı... şükürler olsun.

İki yıl böyle geçti ve şimdi 9. yılında Blues Perişan'ı "Radyo Dinlemek İçin Bir Site"de sürdüreceğim. Her hafta Perşembe gecesi saat 21.00'den 23.00'e kadar iki saat sürecek program yeni yayı döneminde başlayacak. Büyük ihtimalle Eylül ayında yayına girecek olan programın tam tarihini bir kaç gün sonra sizlere duyuracağım. 

Blues Perişan bundan sonra internet radyosu olarak sizlerin karşısına çıkacak. Nasıl dinleneceğinin bilgilerini haftaya yayınlacak olan RDİBS (Radyo Dinlemek İçin Bir Site)  yöneticisi Andaç Işık ile yaptığım röportajda bulacaksınız. 
Şimdilik kısaca internet adresini yazayım.
http://radyodinlemekicinbir.site/

Sözün özü Blues Perişan radyo programı onuncu yılına doğru yeniden devam ediyor!

APTULİKA
bluesperisan@gmail.com



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...