8 Mayıs 2018 Salı

Gür Akad Ağaç Ev'de


Eskiden daha güneş gökyüzündeyken Harbiye'deki Açık Hava Tiyatrosu'nda rock konserleri olurdu. O konserlerin başlama saati de öğlen 12 ya da 13.00 olurdu. Genelde üç grup ve fazlası olurdu ama tek grup pek olmazdı. 1988 ya da 89'du ve bir gençlik festivaliydi. Konseri organize eden de hafızam beni yanıltmıyorsa, Blue Jean dergisiydi. Konsere çıkan yeni gruplardı sadece bir kişi hariç, zira o en tanınan isimdi. Eh ne de olsa daha bir yıl öncesi Eurovision'da Türkiye'yi temsil eden Klips ve Onlar grubunda gitarıyla yerini almıştı. Gür Akad'ı ilk kez bu konserde o gün izlemiştim. O sadece gitarıyla değil, sahnede duran imajıyla da en profesyonel olduğunu kanıtlıyordu.

Gür Akad'ı daha sonra İlhan İrem'in gitaristi olarak görecektik. O dönemde İlhan İrem'in zihin açıcı progresif, senfonik rock denemeleri müzik tarihimizin övünç hanelerine yazılacaktı. Gür Akad'ı bir çok pop albümünde de gitarıyla duyacaktık, Tarkan'ın dünyayı dolaştığı konser turlarında gitarda gene o yer alacaktı. Gür bu kadar geniş yelpazede ve değişik tarzlara gitarıyla eşlik etse de çıkan tını her daim rock olacaktı. 1983 yılında kurduğu Klips grubuyla ülkemizde öncü rock rüzgarlarını estiren Gür, bu güne kadar rock gitarının vazgeçmeyen ismi olarak kaldı. Gitarist hala konserler vermeyi sürdürüyor. 

Gür Akad'ı 10 Mayıs 2018, Perşembe gecesi saat 21.00'de Kadıköy'deki Ağaç Ev'de grubuyla birlikte vereceği konserde dinleyebilirsiniz. 





Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...