1 Mayıs 2018 Salı

Dostlar ve Dervişan gruplarının gitaristi Galip Kayıhan vefat etti

1970'li yıllarda Edip Akbayram ve Dostlar, Cem Karaca Dervişan gruplarında yer alan Galip Kayıhan kalp krizi sonucu hayata veda etti.  




Yeşilköy’deki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu ölen  Galip Kayıhan 66 yaşındaydı.
Galip Kayıhan yalnız yaşadığı için iki gündür kendisinden haber alamayan dostları ve  oğlu , vefat ettiğini evi açtıklarında anlamışlar. Kayıhan'ın cenazesi, 1 Mayıs 2018 Salı günü öğle namazı sonrası, Yeşilyurt Camii'nden kaldırılacak ve Kilyos Mezarlığı'nda defnedilecek.

1970'li yıllarda Edip Akbayram ve Dostlar, Cem Karaca Dervişan gruplarında yer alan Galip Kayıhan bir çok önemli albüm ve plakta gitar ve synthesizer çalmıştı.  

 1952 yılında Samsun'da dünyaya gelen Galip Kayıhan, Samsun Maarif Kolejini ve daha sonra ise Yüksek Turizm ve Öğretmenlik okulunu bitirdi. İlk olarak Edip Akbayram ve Dostlar, ile müziğe profesyonel olarak adım atan Kayıhan, 1970'lerin sonuna doğru da  Cem Karaca'nın efsanevi grubu Dervişan ile çalışacaktı.  
Daha sonraları Marşandiz grubuyla da müzik yapan Galip Kayıhan, Destan grubunu  kuracaktı. 

Ölümünden önce Galip Kayıhan''ın  kendi adına bir rock albümü hazırladığı ve hatta bitirdiği de  yakın çevresi tarafından söyleniyor. 


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...