4 Mayıs 2018 Cuma

Buddy Guy : "Blues yaşıyor ve de iyi"


Buddy Guy'ın çıkaracağı yeni albümü  "The Blues Is Alive and Well"de üç İngiliz rock devi Jeff Beck ve  Rolling Stones'tan  Mick Jagger ile Keith Richards'ı 
konuk olarak göreceğiz. 



BB King ve James Cotton'u kaybettiğimize göre Buddy Guy için "Blues'ın yaşayan en eski efsanesi" tanımını rahatlıkla yapabiliriz. 
81 yaşındaki büyük blues ustası hala birbiri ardına albümler çıkartmaya devam ediyor. 

Bundan üç yıl önce "Born To Play Guitar" albümünü yapan Buddy Guy, bu çalışmayı BB King'e ithaf etmişti. 
"Born To Play Guitar"da B.B. King'in haricinde Chicago Blues'ın anıt ismi Muddy Waters ile ilgili bir parça da yeralmaktaydı. 

Buddy Guy  ismi blues tarzı için ne kadar öneme haiz ise bir dönemin rock kuşağı için de ilham kaynağı olmuştu. Öyle ki ülkesi ABD'yi aşarak, İngiliz rock müzisyenlerinin filizlenmesine vesile olacaktı. Bu büyük ustadan etkilenenlerin arasında Rolling Stones grubu en başta gelir.  

Buddy Guy'ın çıkaracağı yeni albümü  "The Blues Is Alive and Well"de üç İngiliz rock devi Jeff Beck ve  Rolling Stones'tan  Mick Jagger ile Keith Richards'ı konuk olarak göreceğiz. 

Mick Jagger vokaliyle   "You Did the Crime," da konuk olurken,   Richards ve Beck  "Cognac." da gitarlarıyla büyük usta Buddy Guy'a destek verecekler.  Albümün çıkış tarihi ise 15 Haziran 2018 olacakmış. 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...