7 Ocak 2018 Pazar

9 Parçada Gibson Flying V

Gibson Flying V gitarı, bundan 60 yıl önce bugün piyasaya çıkmıştı. 60 yaşındaki bu gitarı kullananları 9 parçada şöyle bir izleyelim. 


Albert King Live - I'll Play The BLues For You

Gibson Flying V gitarı ilk kullanan Albert King'di ve 1958'den  ölene kadar bu dev adamın hep yanında olacaktı. Solo atacağı sıra teli kopsa bile başka gitarla devam etmek yerine soloyu bozmadan teli takıp devam edecekti. 






Lonnie Mack - Satisfy Susie

Gibson Flying V gitarı ikinci kullanan isim de Lonnie Mac olacaktı. Country ve blues ustası Mac de bu gitarı ölene kadar taşıyacaktı. 





The Kinks Tired of Waiting 1965

İngiliz rock grubu Kinks'in elemanı Dave Davies, ABD turnesine gidişlerinde havaalanında gitarı nahoş bir şekilde kaybolunca Gibson Flying V ile konsere çıkmak zorunda kalacaktı. Sonrasında ise Davies ile aralarından su sızmayacaktı.




The Rolling Stones - No Expectations (Live on Hyde Park 1969 ) 

Gibson'un Flying V modeli ilk çıktığında gitaristlerden çok rağbet görmedi. 10 yıl gibi bir süre Albert King ve Lonnie Mac haricinde bu gitarı kimse kullanmadı. Modeli gitaristlere biraz şekilsiz hatta itici gelmişti. Ne zaman ki Kinks grubu bu gitarı (zorunlu) kullandı o andan itibaren rock gitaristleri ilgilenmeye başladı. Bunlardan biri de Rolling Stones'ın gitaristi Keith Richard olacaktı. Rolling Stones'ın efsanevi Hyde Park konserine bu gitarla çıkacaktı. 




Wishbone Ash - Vas Dis 1970

İki gitarlı rock grubu kavramını oturtan Wishbone Ash'in gitaristi Andy Powell, yanından Gibson'un Flying V'yi hiç ayırmayanlardan.



T. Rex Bang A Gong (Get It On) Live 1971

Gitarın efsanevi ismi Marc Bolan da grubu T. Rex'de bu gitarı kullandı.



UFO - Rock Bottom ( 1974)

İngiliz rock harikası UFO'nun Alman gitaristi Michael Schenker, bu gitarla neler yapılacağını gösteriyor. Bu arada konser görüntüsünde İspanyol paça dar pantalon ve poliüretan topuk ayakkabılarla harika bir 70'li yıllar ziyafeti.





Scorpions - Still Loving You - 31 Ağustos 1985 - Oakland Coliseum Stadyumu  

Scorpios'un gitaristi Rudolf Schenker da küçük kardeşi Michael gibi Flying V'den vazgeçmeyenlerden.






Judas Priest - Breaking the Law

Judas Priest'ten KK Downing de bu gitarı tercih eder.  Ama bu konser için denilebilecek tek şey: MUHTEŞEM. Daha başka edecek laf yok, izleyin yazılacakları o söyleyecek zaten. 




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...