4 Aralık 2017 Pazartesi

POPA CHUBBY'den Trump'a Meydan Okuma


Blues Rock gitaristi ve vokalisti Popa Chubby, son albümü "Two Dogs"da eski bir hikaye hatta bir masaldan yola çıkarak günümüz ahvaline ironi yoluyla eleştiriler getirmiş. Herkesin içinde iki köpek olduğunu anlatan bu masalda biri iyi diğeri kötü iki köpek çatışıyor. Burada sözü Chubby'e bırakalım:

"Günümüz dünyasında insanlar kutuplaştı. Bu kutuplaşmada herkes aslanlarını ( bizdeki deyimle 'dayısını') seçmek zorunda. Bu özellikla ABD'de böyle. Muhafazakarlık artıyor ama dünya kötüye gidiyor. Biir köpekk sevgi ve akılla konuşuyor ama diğeri ise egosunu öne çıkarıyor ve insanlığın karanlık yüzünde yer alıyor. Yani onunkisi 'İT'lik. Albümün içeriği de buraya oturuyor. "


Albümde yer alan "Preexisting Conditions"  isimli şarkıda ABD'nin yeni başkanı Trump'a zehir zemberek gidiyor Popa Chubby. Elektrik Blues'ın usta gitaristi bir Fransız dergisine verdiği röportajda , "Trump, bundan sonra Obama'nın mirasını yok etmek istiyor. Beyaz seçkinler, siyah başkanın yaptıklarını bir türlü içlerine sindiremediler." dedikten sonra da şunları ekliyor, "En çok da Obama döneminde yapılan sağlık reformunun yok olacağından korkuyorum. Bu kaybolursa milyonlarca yoksul Amerikalı ölecek. Yapabileceğim tek şey bu... şarkı yazıp, söylemek. Ben de onu yapıyorum."

"Two Dogs" albümünde dikkat çeken parçalar şöyle kısaca bakarsak:
"Chubby Boogie" - Öfkeli Teksas ritminde başlayan çalışmada piyano tuşeleriyle gitar soloları birbiri içinde geçerken, melodik caz ögeleri de rock ile buluşuyor.
"Wound Up Getting High" - Gitarların keman tadında aktığı ve Chubby'nin  dik sesiyle güzelleşen bir balad.
"Rescuse Me" - Klasik blues kalıplarının Popa Chubby markasıyla buluşması
Albümün kapanışında iki konser yorumu var. Bunlardan ilki Rolling Stones'ın klasik yapıtı " Sympathy For The Devil", diğeri ise Leonard Cohen'in "Hallelujah"ı. 
Albümün tümünü özetleyen sözcüğü Popa Chubby'nin dilinden, 
" Barış, sevgi ve yüksek gitarlar." diye söyleyelim ve yazıyı da noktalayalım ki, sizde bu albümü vakit kaybetmeden dinleyin. 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...