12 Aralık 2017 Salı

Likörün 40 Yıllık Hatırı


Aslında bir fincan kahvenin kırk yıllık hatırı vardır ama söz konusu Steve Azar'ın yeni albümü  "Down At The Liquor Store" olunca bu başlığı uygun buldum. Hem bundan kırk yıl öncesinde misafire kahvenin yanında bir ufak bardak nane likörünün ikram edildiği günlere de bir selam göndermiş olduk, fena mı oldu yani. 


İlk albümü "Heartbreak Town"ı 1996 yılında yapan Steve Azar, bu albümde yer alan "Someday" isimli şarkısıyla Country müzik listelerinde üst sıralara yükselecekti. Ardından 2001'de çıkan "Waitin' On Joe" albümüyle başarılı çıkışını sürdüren Azar, bugüne dek 6 albüme imza atacaktı. 

Mississippi Delta kökenli olan Steve Azar, şimdilerde 40 yıllık hayalini "Down At The Liquor Store" albümüyle gerçekleştirmiş. 

Blues, Country ve Delta geleneğini canlandırmayı amaçlayan Steve Azar, bu düşünceye 2015 Ekim'inde kapılmış. Bunu projelendirdikten sonra 2016 Nisan'ında da efsanevi Club Ebony'de ilk adımını atmış.  Bu projenin asıl yörüngesinde de  The Kings Men grubu yer almış. Geleneksel Delta kökenli müzisyenlerden oluşan bu grup, Steve Azar'ın projesini tam gaz fişeklemiş. 

Steve Azar & THE KINGS MEN

Steve Azar  - Vokal / Gitar
Jason Young - Perküsyon / Vokal
Regi Richards - Bas
Walter King - Saksafon / Flüt
Herman Jackson - Davul
Little Ray Neal - Gitar
David Briggs - Keyboard
Dr. Alphonson Sanders - Saksafon / Trompet
Jimmie Lee Jr. - Keyboard


Steve Azar, bu albümle ilgili, "Bu benim için 40 yıllık bir hayalin gerçekleşmesiydi. Bu her zaman yapmak istediğim şey... yani Delta köklerine geri dönmekti. Bunu da  böyle hikayelerle dolu müzisyenleri etrafıma alarak yapmak nasip oldu. Kendimi Elvis gibi hissettiren, B.B. King ve Little Milton'larla aynı hisleri soluklattıran bir hazdı bu." diye özetleyecekti yaşadıklarını.

Steve Azar bunları söylese de "Down At The Liquor Store"ı dinlediğinizde şaşırabilirsiniz. Karşınıza çıkan beklentilerinize cevap vermeyebilir. Öncelikle albümde köklerden gelen Delta blues havası yok. İlk dinleyişte beklentilerinizi bulamayarak bırakabilirsiniz bile. İşte bu sizin en büyük hatanız olur. Eğer albüme ikinci bir şans verip, bir kez daha dinlerseniz Azar'ın neyi hedeflediğini anlarsınız. 

Steve Azar "Down At The Liquor Store"da nostaljik ya da tarihi köklere inen bir blues albümü yapmaya çalışmamış. O bu köklerdeki müzisyenlerle kendi bestelerini seslendirmiş, bunu yaparken de ortaya 1970'lerin tadında bir sound çıkartmış. 

APTULİKA
bluesperisan@gmail.com

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...