16 Aralık 2017 Cumartesi

Dire Straits tekrar birleşiyor mu!


Vakti zamanında Kuruçeşme Arena'da bir Mark Knopfler konseri olmuştu. Herkes o konsere Dire Straits günlerini canlandırmak için gitmişti. Ancak konser Mark Knopfler'ın solo albümlerinden oluşan bir repertuara sahipti. Hoş bir iki Dire Straits parçasına yer verdiyse de herkes hüsran olmuştu. Aslında bu istekleri yerine getirse bile Mark Knopfler'ın arkasında Dire Straits yoktu. Uzun yıllardır da her iki tarafın da yolları kesişmiyordu. 
O günlerde konserin tanıtım sponsörü NTV reklamlarında, "Mark Knopfler, bandanasını taktı, Dire Straits günlerine dönüyor" demesi de bu beklentileri arttırmıştı. Ancak aradan o kadar zaman geçmişti ki... sadece Dire Straits değil, Knopfler'ın kafasında bandana takmayı gerektirecek kadar bile saç kalmamıştı. 

Bu ay Dire Straits grubunun Rock and Roll Hall of Fame'e seçildiği haberi ortalığı sardı. 14 Nisan 2018 tarihinde de bu nedenle Cleveland'da bir tören gerçekleşecek. 

Buraya kadar herşey iyi ama Dire Straits neredeyse çeyrek asırdır bir arada değil. Geçen süre içinde ise grubun beyni Mark Knopfler solo kariyerine devam ediyor. 
Peki o gün Clevland'da Dire Straits tekrar toplanacak mı?
Hatta toplanmakla kalmayıp, bir jest yaparak sahneye çıkacak mı?
Eh sonuçta o günkü tören Dire Straits'in  Rock and Roll Hall of Fame'e kabulü için yapılıyor. 

Herkesin merakla cevabını beklediği sorular bunlar. Dire Straits'in basgitaristi JOHN ILLSLEY bu konuda olumlu yanıt verirken, Mark Knopfler'dan ses seda çıkmıyor. 


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...