27 Eylül 2017 Çarşamba

45 yıl önceki efsane yeniden David Gilmour – Live At Pompeii ile canlanıyor


1972 yılını Eylül ayında Pink Floyd, Antik Roma kalıntıları üzerinde verdiği konserin görüntülerinden oluşan “Pink Floyd Live In Pompeii” isimli filmi,  Edinburg Tiyatrosu’nda ilk kez gösterime sunmuştu.  Bu antik kalıntılar üzerinde verilen ilk rock konseri olma özelliğini taşıyan bir olaydı ve yıllar içinde efsaneleşerek günümüze kadar unutulmazlar arasına girmiştir.  
 David Gilmour, 45 yıl sonra  “ Live In Pompeii” filminin 2017 versiyonunu sinema salonlarına taşıdı. Bu filmin albümü de bu Cuma günü ( 29 Eylül 2017) piyasaya çıkacak.



Bugün bile Pink Floyd’dan yeni albüm ya da konser bekleyenler vardır, hem de hiç azımsanmayacak derecede. Oysa grubun kala kala iki elemanı kalmıştır. O iki elemandan biri olan davulcu Nick Mason da  artık müzikten ziyade ilgisini yarış arabaları üzerine vermiştir. Pink Floyd’un klavyecisi Rick Wright’ın artık hayatta olmadığı ve Roger Waters’ında artık dönüş ihtimalinin kalmadığı da düşünülürse kalan tek eleman gitarist David Gilmour olduğunu kabul etmekten başka yapacak birşey yok gibi. Bundan böyle Nick Mason’u yeni yarış arabalarını koleksiyonuna katarken izleyeceğiz. Roger Waters ve David Gilmour’u ise solo albüm ve konserlerde takip edeceğiz. Tabi ikiliyi çoğu zamanda ( ayrı ayrı olarak) eski Pink Floyd çalışmalarından oluşacak projeleriyle bulacağız.

Bu yıl Roger Waters uzun bir aradan sonra yeni bestelerinden oluşan bir albüm yapmıştı. David Gilmour ise 45 yıl önceki bir Pink Floyd efsanesini günümüze taşıyor.
Pink Floyd 1972 yılında European televizyonu için yapılan bir filme imza atmıştı. Antik Roma kalıntıları üzerinde verilen konserin görüntülerinden oluşan “Pink Floyd Live In Pompeii” isimli bu filmin, 1972’nin Eylül ayında Edinburg Tiyatrosu’nda ilk gösterimi yapılmış ve yıllar içinde efsaneleşerek, hafızalarımıza kazınmıştı.   
 David Gilmour, 45 yıl sonra  bu konseri günümüze yeniden taşıdı. Geçen yıl bu mekanda iki konser veren Gilmour, bu yılda “ Live In Pompeii” filminin 2017 versiyonunu sinema salonlarına taşıdı. Bu filmin albümü de bu Cuma günü ( 29 Eylül 2017) piyasaya çıkacak.
 1972’de yapılan ilk filmi Adrian Maben yönetmişti, şimdiki filmi ise Gavin Elder çekmiş. 45 yıl önceki konserde “ Echoes” , “ One Of These Days”, “Set The Controls For The Heart Of The Sun” , “ CarefulWith That Axe”, “ Eugene” ve “ A Saurceful Of Secrets” parçaları seslendirilmişti. Ancak geçen yıl verilen 45 yıl sonraki ikinci konserde  “Echoes” yorumlanmıyor. Konserde bunun sebebini de David Gilmour şöyle açıklıyor; “Rick Wright’ın olmayışı nedeniyle Echoes’u seslendiremeyeceğim”
Pink Floyd’un tuşlu çalgılar ustası  Rick Wright’ı 2008’de yitirmiştik. David Gilmour da “Echoes” yerine Wright’ın anısına   ” The Great Gig In The Sky “a yer vermiş.





Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...