20 Ağustos 2017 Pazar

Robert Plant'in yeni albümü "Carry Fire" yakında çıkıyor


Led Zeppelin'in abideleşmiş vokalisti Robert Plant yeni albümü "Carry Fire"ı Ekim sonunda piyasaya süreceğini açıkladı. Bu sanatçınınr 11. stüdyo albümü olurken, grubu Sensational Shape Shifters'le de kaydettiği ikinci albüm olma özelliğini taşıyacak.

"Carry Fire" albümünün çıkışının ardından da Robert Plant grubu ile birlikte iki ay sürecek bir İngiltere turnesine çıkacak. İskoçya, Galler ve İrlanda'yı kapsayacak bu turne, 16 Kasım'da başlayacak, 12 Aralık'ta da Burmingham'da verilecek konserle rihayete erecek. 

Robert Plant bu albümünde konuk müzisyenlere de yer vermiş. Sate Lakeman ile birlikte albüme ismini veren "Carry Fire"da düet yaparken, Chrisse Hynde ile de "Bluebirds Over The Mountain"i seslendiriyor. Albümde yer alan üç parçada ise Arnavut çello sanatçısı Redi Hasa konuk oluyor. 

Albümle ilgili olarak "Daha yaratıcı ve güçlü bir çalışma"tanımını yapan Robert Plant, "Alışılmadık ritmlerle natürel ve yakıcı bir güç" elde ettiklerini de üstüne basarak belirttiyor. 

"Carry Fire" albümü Ekim ayının sonunda piyasaya çıkacak ama albümün açılış parçası olan "The May Queen" dijital ortamlarda bugün "single" olarak piyasaya çıktı. 




Robert Plant - "The May Queen"

 


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...