15 Ağustos 2017 Salı

JETHRO TULL'ın 50. YIL turnesi

Jethro Tull grubu 1968 yılının Mayıs ayında Marquee Club'da ilk konserine çıkmıştı. Efsanevi grubun kuruluşunun 50 yıldönümü sebebiyle gelecek yılın bahar ayında sürprizlere de açık bir konser turnesi planlanıyor. 

Jethro Tull'ın kuruluşunun ellinci yılı şerefine Ian Anderson, 8 konserlik bir İngiltere turnesine çıkmaya hazırlanıyor. Turne önümüzdeki yılın bahar aylarında gerçekleşek.

Efsanevi art rock grubu Jethro Tull bundan yarım yüzyıl önce Londra'daki Wardour Caddesi'nde bulunan Marquee Club'da ilk konserini vermişti. Bu konserin ardından çıkan ilk albümleri "This Was" ile müzik dünyasına adım atmıştı. 

Bu ilk albümde blues rock tarzında müzik yapan grup ikinci albümü "Stand Up" ile folk, rock ve senfonik birleşimindeki bilinen tarzını oluşturacaktı. 

Zaman içinde 33 elemanın yer aldığı grubun tek değişmeyen elemanı Ian Anderson olacaktı. 
Jethro Tull'ın ellinci yılı için yapılacak konser turnesi 2018'in Nisan ayında başlayacak ve Ian Anderson solo grubuyla sahneye çıkacak. Vokal ve flütte Ian Anderson'un yer aldığı grupta gitarlarda Florian Opahle, davulda Scott Hammond, bas gitarda David Goodier, keyboardda da John O'Hara bulunacak. 
Bu konserlerde elli yıllık Jethro Tull tarihinden sürpriz konuklar da olacakmış. 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...