16 Ağustos 2017 Çarşamba

Carlos Santana 50 yıl önceki grubuyla


Bir önceki haberimiz Jethro Tull'ın ellinci yılı için yapacağı konserdi, şimdiki de bir ellinci yıl haberi olunca, insan ister istemez "e bu ne yahu hep aynı başlıklar" diye isyan edebilir. Ancak 50 yıl önce tarih 1968 olunca bu verimli dönemle ilgili bugüne düşen yıldönümü haberleri fazlasıyla olacağa benzer.
Carlos Santana ismini tüm dünya ilk kez Woodstock Festivali'nde sahneye çıkışıyla duyacak ve hayran olacaktı. Bu efsane festival 1969'da yapılmıştı ve 2019'da da bu festivalin ellinci yıldönümü olacak. Carlos Santana da iki yıl sonrası için kolları sıvayarak, Woodstock'ın 50. yılı için 1969'daki grubunu tekrar biraraya getirmeye karar verdi. 
Latin Rock gitarının kurucu ustası Carlos Santana, 1969 yazında Woodstock Müzik Festivali'nde çıkarak tanınmıştı.  Janis Joplin, Jimi Hendrix, The Who, Jefferson Airplane, Ten Years After gibi grupların yer aldığı bu festival, ABD'de yapılmış ve yıllar içinde tarihsel bir olay haline gelip, bugünkü kadar önemini korumuştu. O günkü konserde diğer grup ve müzisyenler kadar tanınmayan Meksikalı genç bir gitarist grubuyla birlikte sahneye çıkmıştı. Oradaki devasa dinleyici Latin rock ezgileriyle rock müziğini buluşturan ve sert gitarıyla sunan bu bu genç adama yani Carlos Santana'ya hayran olacaktı. 
2019'da Woodstock Festivali ellinci yılına giriyor ve bu yıldönümü için çalışmalar daha şimdiden başladı. Bunlar içinde en heyecan vericisi de Santana'nın o günkü kadrosunun tekrar bir araya gelmesi diyebiliriz.  

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...