13 Haziran 2017 Salı

Sesi yaşlı kendi genç bir adam, Martin Goyette


Yazıya vitrin oluşturan resme baktığınızda gördüğünüz Martin Goyette ile albümde dinlediğiniz ses tezat oluşturabilir. Cemalini görmeden dinlediğinizde karşınızda hayatın çemberinden geçmiş ve orta yaşı devireli bir hayli olmuş biri var sanıyorsunuz. Bu benim için öyle oldu, çünkü albümü resmini görmeden önce dinledim. İlk izlenimim, Bukowskivari bir yaşanmışlık içinde viski ile beslenmiş ve Joe Cocker ile damıtılmış, zaman içinde olgunlaşmış bir blues vokali olmuştu. Sonradan Martin Goyette'yi gördüğümde kilosu dışında gencecik biriyle yüzyüze olduğumu anladım. Ama gene de onun sesinin böylesi sofistike bir etki sunabilmesi albümün keyfini de arttırmadı değil hani.
Montrealli blues vokalisti Martin Goyette, Kanada'nın Fransızca konuşulan Quebec bölgesinden. Böyle olunca da "Big Beets" isimli albümünde bir, iki parçayı da Fransızca seslendirmiş. İlk albumünü 2013 yılında çıkartan sanatçı, müziğe armonika çalarak başlamış. Onu blues'a yönlendiren şey 18 yaşında Muddy Waters ve Robert Johnson' bir tesadüf eseri dinlemesiyle olmuş. Martin Goyette ismi şu sıralar Quebec Blues'ın önemli temsilcisi diye anılıyor.
Martin Goyette'nin müziğine baktığımızda hem elekro blues hem de derin köklere giden bir yapısı olduğunu görüyoruz. Bu yüzden de sanatçı iki ayrı grup ile iki ayrı tarzda çalışıyor. Klasik blues'ın köklerinden gittiği tarzını akustik blues grubu Acoustique ile yapıyor.

ACOUSTIQUE
Martin Goyette - vokal, armonika
Tytus Zurawski - gitar
Jarrod Atkinson - kontrbas

Martin Goyette daha elektrikli olan rock tarzını ise Dirty Blues diye nitelediği grubu Skinny Bones ile yapıyor.


  SKINNY BONES
Martin Goyette - vokal, armonika
Jim Bland - gitar
Jarrod Atkinson - bas, vokal
Chris Tauchner - keyboards
Louis - Etienne Drouin - bateri

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...