28 Haziran 2017 Çarşamba

Kanada'dan Curtis Matheson


Son günlerde Kanadalı blues gitaristleri oldukça fazla ve istikrarlı geliyor. Bunlardan biri de Curtis Matheson
Genç sanatçı bu günlerde ikinci albümü "Lust, Love and Broken Hearts'ı piyasaya çıkarttı.
Blues, rock ve country tarzları arasında dolaşan bir müzikal bakışa sahip olan Curtis Matheson,  öğrencilik yıllarında Matt Minglewood ve Joe Murphy gibi bluescıların izinden gitmiş. 
2009 ile 2015 yılları arasında Highwey 125 isimli grupla çalışan Curtis Matheson, 2014 yılında ilk albümü olan   “A Particular Blue”i çıkartmış . Sanatçı bu yılın mayıs ayında da ikinci albümü "Lust, Love and Broken Hearts"ı yayınladı.
Albümdeki parçalardan "A Young Man's Game"de bir JJ Cale havası hakim ve yer yer Dire Straits etkisini de bulabiliyorsunuz. Graham Howes'in org solosuyla harikalaşan "Funky Blues"ta Matheson'un gitarı hard rock tadında. 

Two Time Blues: armonika ve akustik gitarla sunulan parçada kontrbas yer alırken davulun fırça bagetle çalınması güzel ve köklere inen bir etki oluşturmuş. 
Albümün geneline baktığımız zaman blues, 1970'lerin rock tarzı ve folk - country içinde bir gezinti görüyorsunuz. Bu ilk anda biraz dağınıklık yaratıyor gibi olsa da Curtis Matheson'un vokalinde bir country vokalistinin "cool" ve umursamaz tavrıyla bütünlüğü sağlıyorsunuz. Bu kimi zaman J.J.Cale sadeliği ve yalınlığı içinde yansırken gitarda da aynı etkiyi bulabiliyorsunuz. Albümde gitar kullanımına baktığımızda aynı yansıma sürerken blues adına bazı parçalarda John Lee Hookervari "boogie" yaklaşımını hissediyoruz. 
Curtis Matheson'un müzisyen dağılımına baktığımızda da yukarda bahsettiğim noktaları görebililiyoruz. Alışıldık basgitar kullanımı bir iki şarkıda kontrbasla kotarılması şaşırtıcı ve bir o kadar da kök blues etkisi yapıyor. Davulda yer alan Alex Porter'ın caz müziğinden geldiğini söylersek bunu "Two Time Blues"daki yapılanmada olumlu katkı yaptığını söyleyebiliriz. 

Curtis Matheson: gitar, vokal
Graham Howes: piyano, org, vokal
Kory Bayer: bas gitar, kontrbas, vokal
Alex Porter: davul

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...