8 Haziran 2017 Perşembe

Coco Montoya'nın "Hard Truth" damgası


İnsanın keyfini yerine getiren yeni albümler vardır işte onlardan biri "Hard Truth". 65 yaşındaki Kaliforniyalı blues rock gitaristi Coco Montoya gene yaptı yapacağını ve gönül zirveme oturuverdi. Sanatçı yeni albümü "Hard Truth" ile blues yapıtlarının görkemli plak şirketi Alligator Records'a tekrar dönüş yaparak, harika bir yapıta imza atıyor. Albüme bakmadan önce Coco Montoya'nın kim olduğunu şöyle bir hatırlatalım.
Albert Collins ve  Coco Montoya

Blues tarihinin en önemli gitaristlerinden stil sahibi insan Albert Collins'in grubunda müzikal kariyerine başlamıştı, Coco Montoya. Tarihler 1970'in ortalarına tekabül ederken Montoya, bu büyük ustanın grubunda çalıyordu. Ancak bu grupta Montoya'yı gitarist olarak değil, davulcu olarak görecektik. Albert Collins onu gitara yönlendirecek ve insanların hayranlıkla peşinden koştuğu "Icy Hot" denilen gitar stilini öğretecekti. Montoya, Albert Collins'in grubundan ayrıldıktan sonrada aralarındaki abi kardeş ilişkisi devam edecekti. 
Tarihler 1980'li yılları gösteriyordu ve Coco Montoya'yı bu seferde bir başka blues devi John Mayall'la görecektik. İngiliz blues'ının büyükbabası John Mayall, Los Angeles'ta bir bara gittiğinde orada sahneye çıkan Montoya'yı duyacak ve hayran olacaktı. Mayall, o gece fazla vakit kaybetmeden Coco Montoya'yı masasına davet ederek, bir viski ısmarlayıp, "Genç adam benimle birlikte müzik yapmaya, grubumda gitarist olmaya ne dersin?" diyecekti. Böylece Coco Montoya'yı John Mayall'ın efsanevi grubu The Bluesbreakers'ta görecektik. Burada on yıl boyunca çalan Montoya 1995 yılında Cafe Brothers ile çalışacak ve ardından da solo kariyerine adım atacaktı. 
Sağ elle çalınan gitarı tersine çevirerek çalan solak gitarist Coco Montoya'nın yaşamının kısa özetini bu şekilde sunduktan sonra şimdi de yeni albümü "Hard Truth" u anlatmaya koyulalım. Ancak burada bu usta gitaristi dinlememiş olanlar için çok keyifli bir gitaristi ve hançerden patlayan harika bir sesi kaçırmış olacaklarını belirtmeliyiz. Onlara önerim, yol yakınkan en yakın durakta Coco Montoya ile tanışmalarıdır.

Coco Montoya'nın yeni stüdyo albümü "Hard Truth 24 Mart 2017 tarihinde piyasaya çıktı. 11 parçanın yer aldığı bu çalışmanın prodüktörlüğünü davulcu  Tom Braunagel üstlenmiş. Bu ismi daha önce Eric Burdon, Curtis Salgado, Taj Mahall, Bonnie Raitt gibi görkemli müzisyenlerle yaptığı çalışmalarla da hatırlıyoruz.  Albümde davulcu Tom Braunagel'in yanısıra usta müzisyenler de eşlik etmiş. Bu isimlerin en başında da Bob Dylan, Bruce Springsteen ve Jerry Lee Lewis gibi isimlerle çalışan basgitarist Bob Glaub geliyor. Benim albümde bulunmasından ayrıca keyif duyduğum isim keyboardcı Mike Finnigan oldu. Jimi Hendrix, Etta James, Taj Mahall gibi sanatçılara eşlik eden Finnigan için daha başka bir açıklama yapmaya gerek var mı, bilemiyorum. 

Coco Montoya'nın Hard Truth albümünde yer alan parçalar şöyle:

01 - Before The Bullets Fly. 
02 - I Want To Shout About It. 
03 - Lost In The Bottle. 
04 - Old Habits Are Hard To Break. 
05 - Ill Find Someone Who Will. 
06 - Devil Dont Sleep. 
07 - The Moon Is Full. 
08 - Hard As Hell. 
09 - Bout To Make Me Leave Home. 
10 - Where Can A Man Go From Here. 
11 - Truth Be Told. 


Albümde konuk olan müzisyenler ve parça dağılımları ise şu şekilde diziliyor:

Geri Vokaller
Billy Watts (5,6,9,11)
Deb Ryder (5,6)
Mike Finnigan (6,9,11)
Terasa James (5,6)

Ritim Gitar
Billy Watts (1,5,6,8,11)
Johnny Lee Scheil ( 2, 3, 4, 7, 9, 10)

Slide Gitar
Johnny Lee (6)
Lee Roy Parnell (3)


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...