14 Haziran 2017 Çarşamba

Carolyn Wonderland'dan 6 yıl sonra yeni albüm


Blues gitaristi ve şarkıcısı Carolyn Wonderland, altı yıl aradan sonra çıkan beşinci stüdyo albümü "Moon Goes Missing"le karşımızda. 
Sanatçı en son 2011 yılında "Peace Meal" albümünü yapmış ve Billboard'ın Blues listelerinde üst sıralara çıkmıştı. 
Wonderland yeni albümü "Moon Goes Missing"de 8 parçaya yer vermiş ve bunlardan üç tanesi de kavır parça. Blind Willie Johnson'un "Can't Nobody Hide From God" Wonderland'ın yorumuyla yüksek bir etki sunarken diğer kavır parça Bob Dylan'ın "Leopard Skin Pillbox Hat". Dylan parçasını Carolyn Wonderland düet şeklinde Guy Forsyth'in konukluğunda seslendiriyor. Diyalog şeklinde gelişen bu vokal düete Forsyth gitarıyla da konuk olurken ortaya ikilinin akıcı bir uyumu gelişiyor. Albümde yer alana üçüncü kavır ise George Thorogood'un unutulmaz klasiği "Bad To The Bone". Büyük ihtimalle herkesi heyecanlandıracak ve cayır cayır gitarlı, sert bir blues rock yorumu   beklentisi içine düşürecek bu kavır, kulağımıza akustik bir şekilde yorumlanarak geliyor. 

"Moon Goes Missing" albümünde Guy Forsyth'den başka bir konuk da yer alıyor. Yetmişlerin havasını yansıtan "Hellfire Bitters" isimli çalışmada soul vokali Ty Taylor konuk olmuş. 
Teksaslı kadın blues gitaristi ve vokalisti Carolyn Wonderland, ses rengi ile memleketlisi Janis Joplin'den etkiler sunarken, gitarı da Steve Ray Vaughan izinde.

Carolyn Wonderland
gitar / vokal / piyano

Kevin Lanle
davul

Bobby Perkons 
bas

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...