3 Mayıs 2017 Çarşamba

Richie Kotzen Soul'u


Richie Kotzen bu ay yirmibirinci solo albümünü çıkardı. 
14 Nisan 2017'de çıkan bu çalışmanın ismi "Sailting Earth". 


"Mother Head's Family Reunion" albümünün CD'sini aldığım günü çok iyi hatırlarım. Bizim Penta Cenk'in (Ünnü) Beşiktaş'taki Pena müzik dükkanından almıştım, Richie Kotzen'in bu albümünü. Çıkış tarihi 1994'ü ama ben bu albümü doksanların sonunda alacaktım. Eve gelip, dinlediğimde de dönemin çöllüğünde bana ilaç gibi gelen bir müzikle karşılacak ve keyfim yerine gelecekti. O dönemlerde dinleyeceğim gruplar çok azalmıştı ve yeni hakim olan rock tarzlarından da pek haz etmiyordum. Dolayısıyla bu albüm moralimi düzeltmişti. 
Çizim : Aptulika
aptulelcioglu@gmail.com

Richie Kotzen ismini glam rock - hair metal grubu Poison'un gitaristi olarak bilirdim. Bu grubu pek sevmesem de Kotzen'i ayrı bir yere koyacaktım. "Mother Head's Family Reunion" da Kotzen'in Poison'dan ayrıldıktan sonra yaptığı bir solo albümdü. Bu çalışmayı o kadar çok sevmiştim ki albümün ismi sanki yetmişlerden kalma bir grup ismi havasını da veriyordu, ayrıca kapakta ispanyol paça pantolonuyla poz veren Richie Kotzen'in sağında ve solunda iki elemanın durması da umudumu arttırıyordu. Bu solodan sonra Mother Head's Femily Reunion grubu diye devam ederler (ya da etmişlerdir) diye heveslenecektim. Bu beklentim tabiki olmadı ve Kotzen gene solo albümlerine devam etti. O günden bu güne de  "Mother Head's Family Reunion" hep ayrıcalıklıdır ve Kotzen için hep referansım bu albüm olmuştur. Her Richie Kotzen albümü çıkışında aynı tadı bulmak için atılırım, sonra gene bu albüme dönerim. Ben artık o 1994 yılı "Mother Head's Family Reunion" albümüne tek albümlük bir grup muamelesi yapıyorum.
Richie Kotzen bu ay yirmibirinci solo albümünü çıkardı. 14 Nisan 2017'de çıkan bu çalışmanın ismi "Sailting Earth". Tabi ben bu albüme de büyük bir heyecanla atıldım ama bu sefer 1994'tekiyle bir yarışa sokmadığım için bir düş kırıklığı yaşamadım. "Sailting Earth"ün bende bıraktığı ilk intiba, yoğun bir rhythm and blues, soul etkisinin hakimiyetiydi. Bir Whitesnake havası ve tabi David Coverdale'in Deep Purple'a girdiği dönemdeki etki gibi bir şeydi bu. Richie Kotzen'i Poison'la tanımış olsak da merakları arasında caz rock ve soul tarzları da vardır. O efsanevi "Mother Head's Family Reunion" çalışmasında yer alan soul grubu Four Tops'un "Reach Out I'll Be There" isimli klasiğinin Kotzen yorumu yer alır ki, orada bu parçayı hard'n heavy boyutunda dinlemenin verdiği tad anlatılamaz. Orada da Kotzen'in soul'a merakını görebiliriz. 
"Sailting Earth" albümünden önce Kotzen'i 2012'de Dream Theater'in davulcusu Mike Portnoy ve basgitar virtiözü Billy Sheehan ile birlikte kurduğu "Super Group" The Winery Dogs ile görmüştük. Onlarla yaptığı iki albümden sonra şimdilerde Richie Kotzen solo projeleriyle yoluna devam ediyor. "Sailting Earth" gitaristin dünyasını samimiyetle açtığı bir albüm. Poison günlerini ya da benim gibi "Mother Head's..." etkisini arayanlar için çok beklentilere cevap vermeyebilir ama kendi halinde ve soul etkisi güzel diyebiliriz. Ben kendi adıma vokale kulağımı vererek daha bir keyif alıyorum. 
Aptulika


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...