31 Mayıs 2017 Çarşamba

John Nemeth'in Acayip Duyguları


Blues armonikacısı ve vokalisti John Nemeth ülkemizde çok tanınmasa da 15 yıldır müzik aleminin içinde ve bugüne kadar on albüm yapmış. Sanatçının yeni albümü "Feelin' Freaky" şu günlerde piyasaya çıkmasıyla birlikte dünya blues listelerine giriverdi. 
Blues tarzının yükselen değeri John Nemeth'in müziğe hip hop'la adım atmış bir isim. Doksanlı yıllarda müzikle bağlantısı keskin hatlarla hip hop soundu ile rock grupları arasında gezinirken Buddy Guy ve Junior Wells gibi müzisyenleri duymasıyla ilgisi blues'a doğru yönelmiş.  Zaman içinde çeşitli bluescıların konserlerinde ve albümlerinde armonikacı olarak çalışan Nemeth, 2002'de "Jack of  Harps" isimli ilk solo albümünü çıkartmış. 2004 yılında bunu Junior Watson'un da konuk olduğu "Come and Get It" takip etmiş. Bu albümün ardından uzunca bir süre Junior Watson'un ekibinde konserlere çıkan müzisyen 2007 yılında yaptığı "Magic Touch" albümüyle dünya çapında bir üne kavuşmuş. 
Blues armonikacısı ve vokalisti John Nemeth, yeni albümü "Feelin' Freaky"de Grammy adaylığı da olan prodüktör Luther Dickinson'la çalışmış. Albümün kayıtları da Dickinson'un Mississippi'deki Zebra Ranch stüdyoları ile Willie Michell'in efsanevi Royal Stüdyoları arasında tamamlanmış. 
Albümde John Nemeth'e The Blue Dreamers ismini verdiği grubu eşlik ediyor. 

The Blue Dreamers
Danny Banks - Davul
Matthew Wilson - Bas ve gitar
Johnny Rhodes - Gitar

Albümde ayrıca Memphisli 2 müzisyenden oluşan bir nefesli enstrümanlar ekibi yer almış. Marc Franklin (trompet, flugelhorn) ve Art Edmaiston (tenor ve bariton sax) ikilisinin katılımı bu çalışmaya tipik bir Memphis soundu kazandırmış. Bütün bunlara ek olarak bazı parçalarda prodüktör Dickinson ve Nemeth B-3 orgla katkıda bulunmuş.
John Nemeth, "Feelin' Freaky" albümünde yetmişlerin soul etkisini verirken, funk tadını da ihtiyaç duyulduğu derecede veriyor. 



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...